Washington

VIDEO: Här knockas avskydde retstickan – med ett slag

ANNONS

Han är en av NHL:s mest avskydda spelare. Just därför var det säkerligen en och annan spelare i ligan som jublade när Philadelphia Flyers superpest Zac Rinaldo åkte på stryk under söndagen.

Det var under Flyers 3-2-seger mot Washington Capitals hemma i Wells Fargo Center som Rinaldo försökte proppa motståndarbacken Mike Green. Forwardens satsning gick inte hem, utan han missade Green och flög in i sargen.

Capitals spelare reagerade ändå på Rinaldos satsning och veteranen Jason Chimera gav sig på retstickan. Då small det rejält. Chimera hade inte mer än kastat handskarna innan han delade ut en uppercut som fick Rinaldo att gå omkull.

 

Zac Rinaldo var allt annat än nöjd med Jason Chimeras agerande. Själv hade han inte kastat handskarna och tyckte dessutom att han hade en domare som höll tillbaka honom.
– Jag har varit i den där positionen själv när jag har gjort något liknande, men det här gjorde mig förbannad. Jag visste att om det var jag som hade gjort något sådant hade jag fått matchstraff och antagligen blivit avstängd, säger han till CSN Washington.

Bägge spelarna fick varsin femma för slagsmål och Chimera fick en extra tvåa för roughing.

Backen Michael Del Zotto blev matchvinnare för Flyers då han sköt 3-2-målet sent i den slutperioden. Jakub Voracek hade två assist för hemmalaget och är därmed bara en poäng efter tätduon i poängligan, Patrick Kane och Nicklas Bäckström (64 poäng).

Philadelphia – Washington 3-2 (1-0, 1-2, 1-0)
Philadelphia:
Claude Giroux (17), Wayne Simmonds (24), Michael Del Zotto (7).
Washington: Tom Wilson (3), Joel Ward (14).

Den här artikeln handlar om: