Curtis Glencross.
Nyheter

Calgarys veteran om trejdryktena: ”Det är tufft”

ANNONS

Curtis Glencross har tillhört Calgary Flames organisation sedan 2008 men har fått se sin roll krympa under säsongen. Nu kan den produktive veteranforwarden bli bortbytt.
– Det är tufft, säger han i en kommentar till Calgary Herald.

Curtis Glencross och sin fru väntar sitt tredje barn i april månad. Vid den tiden kan han mycket väl ha fått en ny klubbadress många mil bort från Calgary. Lag som Pittsburgh Penguins och Tampa Bay Lightning uppges vara intresserade av den 32-årige vänsterforwarden.
– Det är tufft. Det är bara en av de sakerna som du inte kan göra någonting åt. Det är en del av verksamheten, en del av spelet. Det är vad det är, säger Glencross till Calgary Herald.

Helt utan röst är han dock inte. Han har en no-trade-klausul i kontraktet vilket innebär att han till stor del kan bestämma var han hamnar. Han tros ha en lista på fem till sju lag som han är villig att acceptera en trejd till.
– Det är en tuff situation att vara i. Jag har varit i Calgary i sju år nu och verkligen älskar organisationen och jag hyser stor respekt för lagledningen, berättar Glencross.
– Fansen är fantastiska, jag älskar den här staden och jag har haft tur att kunna kalla den för mitt hem under sju år.

Samtidigt är han missnöjd över sättet han använts under säsongens gång. Med i snitt 16:51 minuter istid per match ligger han femma bland lagets forwards och tre sekunder bakom rookiesensationen Johnny Gaudreau.
– Jag känner att jag har mer att ge och att jag kan bli mer använd av det här laget. Det är bara olyckligt att det är på det här sättet just nu. Det är en del av spelet och ingenting jag kan göra någonting åt, uttrycker sig Glencross.

Curtis Glencross kontrakt går ut i sommar. Under årets säsong har han stått för 26 poäng (8+18) på 48 matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games