Loui Eriksson.
Nyheter

Eriksson kan vara på väg bort från Boston

ANNONS

Göteborgssonen Loui Eriksson var en del av den trejd som såg superstjärnan Tyler Seguin lämna Boston för Dallas. Svensken har dock inte blivit den stora succé som Bruins hoppades på och det ryktas nu om att han kan bli bortbytt inför trade deadline.

Det är Nick Kypreos på Sportsnet som rapporterar att Bruins kan göra sig av med européerna Loui Eriksson och Dennis Seidenberg. Tillsammans har de en lönetaksträff på 8,25 miljoner dollar. Det är pengar de hellre vill spendera på ungtupparna Torey Krug, Dougie Hamilton och Reilly Smith vars kontrakt går ut i sommar.

Det är inga små pjäser man försöker flytta dock. Endast Zdeno Chara har spelat mer minuter än tyske Seidenberg, som är sajnad i tre år till. Loui Eriksson har å andra sidan skrapat ihop 31 poäng (12+19) på 55 matcher och haft fin kemi med Carl Söderberg.

Boston innehar den sista slutspelsplatsen i NHL:s östra konferens. Efter nattens förlust mot Edmonton OIlers är man endast tre poäng bättre än Florida Panthers, som har en match mindre spelad.

Den här artikeln handlar om: