Kevin Klein, Derick Brassard och Mats Zuccarello jublar.
Nyheter

Rangers vinner utan Henke – vände tvåmålsunderläge i derbyt

New York Rangers klarar sig rätt bra utan Henrik Lundqvist. I natt tog laget sin femte seger på de sju matcher som har passerat sedan beskedet om den svenske målvaktens hälsoläge blev känt.

Nattens bortamöte med rivalen New York Islanders blev en kamp ända in i kaklet. Rangers befann sig i underläge 3-5 tidigt i den tredje perioden, men svarade för en stark finish och lyckades vända på pannkakan. Derek Stepan och Martin St-Louis gjorde varsitt snabbt mål fram till 5-5 varpå backen Kevin Klein blev matchvinnare med sitt 6-5-mål 4.32 före slutsignalen.
– Vi visade en hel del resistans. Vår första period var inte speciellt bra, men vi blev bättre i andra och i tredje perioden spelade vi äkta Ranger-hockey. Det var skönt att se, säger matchvinnaren Klein till nhl.com.

Rangers, som även saknar knäskadade Jesper Fasth, fick 38 räddningar från Lundqvists ersättare Cam Talbot.

Islanders hade vunnit de tre första mötena lagen emellan den här säsongen. Nu återstår ytterligare ett New York-derby den 10 mars. Det är sista gången rivalerna möts i Nassau Coliseum. Nästa säsong flyttar Islanders till Brooklyn för spel i Barclay Center.

N Y Islanders – N Y Rangers 5-6 (2-1, 2-2, 1-3)