SKÅNSKT JUBEL. Fabian Brunnström gratulerar Nils Andersson efter 2-1-målet.
Rögle BK

Malmö herrar på den skånska täppan: ”Så fruktansvärt många skickliga spelare”

ANNONS

12 800 åskådare i Malmö Arena och sällan skådat tryck kring ett Skånederby. Tack vare ett sylvasst powerplay och två hårdskjutande backar avgick Malmö med segern mot Rögle.
– Det är fantastiskt roligt att vara hockeyspelare i kväll, säger matchvinnaren Nils Andersson till Viasat Hockey efter 2-1-vinsten.

Det blev lika jämnt, tätt och känslofyllt som vanligt när Skånes bägge allsvenska nemesis Malmö och Rögle brakade ihop i säsongens sista derby. Malmö Arena var skådeplats för det fjärde mötet lagen emellan, där Malmö hade två segrar och Rögle en.

12 800 åskådare på läktaren och tröjhissningsceremonin tillägnad gamle stormålvakten Roger Nordström gjorde att inramningen blev speciell. Det var något som hemmalaget kunde utnyttja till sin fördel när man slutligen vann med 2-1 efter att Nils Anderssons powerplay-mål i den andra perioden fällt avgörandet.
– Man får mycket energi gratis. Det var inte svårt att ladda till i dag, det var bara att gå in och känna stämningen så kom man upp i ringarna direkt, säger segerskytten till Viasat Hockey.

Även Jens Olsson blev målskytt för Malmö i powerplay. Båda backmålen kom via hårda skott från blålinjen där Rögles målvakt Lars Volden var skymd.
– Vi är så fruktansvärt många skickliga spelare i det här laget. Vissa kvällar är det någon som avgör, andra kvällar är det jag. Det är vår styrka, att vi har väldigt mycket kvalité. Kul att få avgöra, säger Andersson.

BIBIC KNOCKADE MALMÖFORWARDEN

I den tredje perioden trissades det fysiska spelet upp. Almen Bibic sänkte Mattias Persson med en hård tackling i mittzonen. Persson fick ledas av isen med en hjärnskakning, men Bibic slapp bestraffning, något som irriterade spelare och ledare i Malmö.
– Första kontakten är mot huvudet – han skallar mot huvudet. Det är solklart enligt mig. Jag vet inte annars hur man ska bedöma checking to the head, säger Malmös assisterande tränare Björn Hellkvist.

Nils Andersson tyckte att Rögles spelare försökte störa dem mentalt – men utan att lyckas.
– De försöker få oss ur fokus med Bibic-bröderna i spetsen. Men vi sa till varandra i båset att håller vi bara huvudet kallt så vinner vi. Det lyckades vi med.

Rögle fick mål från Jakob Lilja.
– Surt! Det finns inget tråkigare att förlora ett derby. Det är special teams som avgör i dag, var tränaren Magnus Bogrens analys av matchen.

Segern gör att Malmö återtar andraplatsen i den allsvenska tabellen. Med fem omgångar kvar har man en poäng till godo på trean Västerås och har själv en poäng upp till ettan Karlskrona. Rögle är fyra, sju poäng efter Malmö.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games