Tambellini har just avgjort för Växjö.
Växjö Lakers HC

Ullmark stred tappert – sen avgjorde Modos tidigare straffspecialist

ANNONS

Efter två raka segrar var Modo på väg mot ytterligare en när man mötte Växjö hemma. Men trots en 2-0-ledning fick man till slut ge sig efter straffläggning där en gammal bekant straffspecialist avgjorde.
– Jag var lite orolig där. Han är en bra målvakt och jag trodde att jag kanske hade åkt lite för långt, men jag hade tur som fick in den, säger Jeff Tambellini om sitt avgörande mål.

Modo såg ett tag ut att kunna gå mot en tredje seger i följd när man mötte Växjö hemma. Trots att man långt ifrån var speciellt bra hade man med sig 2-0 efter perioden. Juha-Pekka Haataja sköt sitt första mål för klubben när han satte 1-0 tidigr och strax därpå större Simon Önerud in 2-0.

2-0-skytten Önerud var inte sen att själv erkänna att laget inte spelade speciellt bra.
– Jag tycker vi gör en ganska dålig period faktiskt. Ullmark står på huvudet och gör några bra räddningar och vi gör mål på våra chanser, så vi ska vara glada att vi leder med 2-0, sade han till C More i första pausen.

Men Växjö kom tillbaka. Man kom in i matchen tolv minuter in på andra perioden efter ett mirakulöst flaxmål från Robert Rosén, som var bakom målburen och slängde in en puck som styrdes upp i luften, viftades undan av Linus Ullmark så att pucken landade på nättaket och studsade ner i hans rygg och in över mållinjen.

Tidigt i tredje kvitterade Alexander Johansson när han parkerade framför mål i powerplay och styrde om Tomi Kallios distansskott.
Modo hade precis innan dess lyckats missa ett fem minuter långt numerärt överläge som man fick när Jani Lajunen fått matchstraff efter en huvudtackling på Simon Önerud. Ett numerärt överläge som man inte spelade bra i överhuvudtaget.

Straffläggningen blev en segdragen historia som fick se Per-Åge Skrøder och Rhett Rakhshani göra mål på straff två och tre innan man brände tretton raka straffar innan Jeff Tambellini prickade rätt mellan Linus Ullmarks benskydd.
– Jag var lite orolig där. Han är en bra målvakt och jag trodde att jag kanske hade åkt lite för långt, men jag hade tur som fick in den, säger Jeff Tambellini.

Tambellini spelade ju för Modo förra säsongen och var en av ligans största straffspecialister då. Ändå fick han vänta till den nionde straffrundan innan han fick slå sin första – och enda – straff i den här matchen.
– Det var en tuff start. Man vill inte ligga under med två mål och vi vet att det här laget har fått många nya spelare och är ett nytt lag nu.

Perra Johnsson, Modo-tränaren, var delvis lite vilsen när han skulle summera matchen.
– Vi möter ju ett ruggigt bra Växjö och får försvara oss med allt vi har. En ruggig målvakt har vi också. Men när de kvitterar flyttar vi upp spelet. De är väl ett bättre lag sett över 60 minuter och sen är det straffar hit och dit och lite stolpe, men några centimeter hit och dit så kunde vi haft två poäng med oss.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM