Nyheter

VIDEO: Dallaspesten crosscheckar bostonspelaren över halsen

ANNONS

Antoine Roussell har etablerat sig som en riktig plåga för motståndarna i NHL.
Men i natt klev han över gränsen då han crosscheckade Bostons Adam McQuaid över halsen. Trots matchstraff kunde Dallas vinna.
– En usel insats, säger Bostons kapten Zdeno Chara.

Fransmannen Antoine Roussell har etablerat sig som en riktig obekväm spelare att möta. I kvällens möte mellan Boston och Dallas kunde han dock inte behärska sig själv. Efter ett rejält tacklingsförsök av Bostons Adam McQuaid som bara halvträffade surnade de båda till på varandra. Det såg ut som att det skulle bli en fajt av det hela, men det var över innan det ens började.

Roussell crosscheckade McQuaid mot halsen och bostonspelaren gick i isen direkt. Roussell fick matchstraff för händelsen och med tanke på att han tidigare på säsongen bötfällts för en tjuvsmäll lär inte en avstängning vara otänkbar.

Dallas dödade hela utvisningen och vann matchen utan Roussell. Laget grundlade segern i den första perioden, då Bostons Niklas Svedberg kom helt fel in i matchen. Svedberg släppte in tre mål på de första tio skotten han fick emot sig och byttes i paus ut mot Tuukka Rask. Boston lyckades hämta igen till 3–3 men tappade sedan igen. Bruins var inför matchen det enda laget som inte släppt in något mål i powerplay, men lät Dallas göra både 1–0 och 4–3 i numerärt underläge.

– Det var en usel insats och man vet att det är något vi måste rätta till direkt, vi har inte mycket tid. Vi måste vända på det här riktigt snabbt. Det är oacceptabelt att släppa in mål i boxplay två gånger i samma match. Och dessutom vid en viktig tidpunkt i matchen, så vi måste vara bättre, säger Bostons kapten Zdeno Chara till NHL.com.

Dallas-Boston 5–3 (3–1, 1–2, 1–0)

D: Vernon Fiddler, Jamie Benn 2 (John Klingberg 1), Trevor Daley, Erik Cole

B: David Krejci Patrice Bergeron, Dougie Hamilton

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games