Curtis McElhinney.
Nyheter

Doldisen som klivit fram i stjärnmålvaktens frånvaro

ANNONS

Curtis McElhinney, 31, har levt en ganska anonym tillvaro som andremålvakt under hela sin NHL-karriär. Med den senaste tidens bravader kan det komma att ändras. 31-åringen har fyllt hålet i målet efter skadade Sergej Bobrovskij på ett beundransvärt sätt.

Sedan Columbus Blue Jackets ryske stjärnmålvakt Sergej Bobrovskij gick ner med en skada i slutet på januari har McElhinney spelat den bästa hockeyn i sin karriär. På sex matcher har han släppt in i snitt 2,56 mål per match och en räddningsprocent på 92,6.
– Han spelar mer, när du väl kommer in i en rytm följer oftast ditt spel efter. Han spelar riktigt bra just nu och det går även tillbaka till en och en halv eller två månader sedan när vi lät honom dela ansvaret med Bobrovskij och han kom in och spelade riktigt bra i matcherna, säger coach Todd Richards på Blue Jackets webbsida.

McElhinney spelade en stor roll när Columbus besegrade St. Louis 6 februari och Ottawa dagen efter. I båda matcherna släppte han bara in ett mål på 33 respektive 35 skott. Faktum är att han på årets 21 matcher har släppt in mindre mål och räddat mer skott i snitt än sin ryske målvaktspartner, om än med minimal marginal.

Med andra ord är sista utposten den minsta av Columbus problem just nu. Laget, som fått genomlida ett totalt skadehelvete under säsongen, har alltjämt 14 poäng upp till en slutspelsplats.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games