DRÖMSTART. Marcel Hossa behövde bara 78 sekunder på sig att göra sitt första mål för Modo.
SHL

En flygande start för Marcel Hossa: ”Det gav laget energi”

ANNONS

Han har kommit till Örnsköldsvik som tilltänkt frälsare. I sin debut för Modo behövde Marcel Hossa bara 78 sekunder på sig för att leverera. Med ett iskallt avslut skickade han in 1-0 när Djurgårdens besegrades med 2-1 på bortais.
– Första skottet i första bytet… Det gav laget energi, säger Hossa till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Med närmare 600 matchers erfarenhet från spel i NHL och KHL är Marcel Hossa ett av de mest meriterade nyförvärven som ett SHL-lag har plockat in den här säsongen. Den 33-årige slovaken var ett hett eftertraktat namn på spelarmarknaden efter att ha lämnat KHL-klubben Dinamo Riga i december. Hossa valde att skriva kontrakt med SHL-jumbon Modo, en värvning som har gett lagets supportrar hopp under en säsong som har varit mulen över lag.

Och att döma av stjärvärvningens insats i debuten för Modo är det mer än bara ett bra nyförvärv i teorin. Marcel Hossa fick nämligen en drömstart för sin nya klubb med mål på första skottet, i första bytet – blott 78 sekunder in i matchen.
– Det var givetvis skönt och det gav mig självförtroende att fortsätta göra saker med pucken därute säger han till hockeysverige.se kort efter slutsignalen.

Hossa blev fri med Mikael Tellqvist och tryckte in ett distinkt avslut bakom djurgårdsmålvakten – som han var lagkamrat med i Riga så sent som i fjol.
– Nej, jag hade inget hemligt knep för att överlista honom. Jag tog bara ett snabbt beslut att gå på skott och den gick in. Jag tror att det gjorde honom lite sur, men för mig var det givetvis kul. Första skottet i första bytet… Det gav laget energi.

DJUSES SOLORÄD AVGJORDE MATCHEN

Annars var just energi en bristvara på isen. Det var ett typiskt bottenmöte med många individuella misstag av synbart nervösa spelare. Djurgården kvitterade i numerärt underläge efter slarv av Modo. Steve Saviano spelade fram Markus Ljungh som hittade rätt bakom Linus Ullmark.

Djurgården hade mer av spelet under resten av matchen, men hade stora problem med effektiviteten. I den tredje perioden klev backen Emil Djuse fram som matchvinnare när han gick på offensiven och trädde in pucken köksvägen. Djurgården fick ett ypperligt tillfälle att kvittera då man fick spela i fem mot tre under slutet av matchen. Ineffektiviteten var ett stort problem även där och med hjälp av en het Linus Ullmark kunde Modo reda ut stormen.

Marcel Hossa plockade upp en assist på Djuses mål och fick motta ovationer från den manstarka modoklacken som var på plats på Hovet. Succédebuten till trots finns det ingen tid till rast och ro. Modo är åtta poäng efter Leksand ovanför strecket. Detta med tio matcher kvar att spela.
– Jag är medveten om vad det var för situation jag gav mig in i. Jag vill bara göra mitt bästa för laget och hjälpa dem i framtiden, säger Hossa.

Din storebror Marian är het i Chicago nu och har gjort fyra mål på de två senaste matcherna. Fick du några bra råd av honom inför matchen?
– Vi pratade bara för två dagar sedan efter att han hade gjort två mål mot St. Louis. Han sa åt mig att tänka positivt, att fortsätta köra på även om pucken inte går in och försöka skapa målchanser.

Det var ett råd Marcel Hossa aldrig behövde ta till sig.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
onsdag 08 maj
01:30 Florida Panthers - Boston Bruins NHL
torsdag 09 maj
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
fredag 10 maj
03:30 Dallas Stars - Colorado Avalanche NHL
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
01:00 Boston Bruins - Florida Panthers NHL
lördag 11 maj
04:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
söndag 12 maj
04:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
12:20 Slovakien - Kazakstan VM
12:20 Finland - Storbritannien VM
16:20 Danmark - Kanada VM
16:20 Lettland - Frankrike VM
20:20 Österrike - Schweiz VM
20:20 Sverige - Polen VM
00:30 Boston Bruins - Florida Panthers NHL
måndag 13 maj
03:30 Edmonton Oilers - Vancouver Canucks NHL
16:20 Norge - Finland VM
16:20 USA - Slovakien VM
20:20 Schweiz - Tjeckien VM
20:20 Tyskland - Sverige VM
tisdag 14 maj
16:20 Danmark - Norge VM
16:20 Kazakstan - Lettland VM
20:20 Polen - Frankrike VM
20:20 Kanada - Österrike VM