Scott Hartnell.
Nyheter

Retstickan når stor milstolpe i natt

ANNONS

Han valdes som sjätte spelare i 2000 års draft och har gjort sig ett namn i NHL som en retsticka som kan krypa under skinnet på motståndarna men också producera poäng. I natt blir Scott Hartnell förste spelare från sin draftklass att nå 1000 spelade matcher.

32-årige Scott Hartnell har haft en imponerande karriär. Han valdes som sjätte spelare totalt av Nashville Predators i draften år 2000. Redan nästkommande säsong blev han bofast i NHL som den yngste spelaren i ligan. Sex säsonger och 453 matcher senare gick flyttlasset till The City of Brotherly Love när Hartnell tillsammans med Kimmo Timonen blev trejdade till Philadelphia Flyers.

Trots ett par bra säsonger i Nashville var det först i Philadelphia som han bröt ut, både på och utanför isen, skall tilläggas. Under hans fem första säsonger missade han bara tre matcher samtidigt som han hade sina två bästa säsonger i karriären när han 08/09 och 11/12 noterades för 60 poäng (30+30) respektive 67 poäng (37+30).

Numera är Columbus hans hem och i nattens möte med Los Angeles Kings når han en fantastisk milstolpe. Han gör nämligen sin 1000:e match i NHL och blir därmed den första i sin draftklass att nå 1000-strecket, före spelare som Marián Gáborík, Dany Heatley och Henrik Lundqvist.
– Faktumet att han nått milstolpen på bara 14 år visar på hans tålighet och hur han tar hand om sig själv. Han är fortfarande ganska ung och jag tror att han har mycket bensin kvar i tanken. När jag tänker på hur Hartnell var som en motståndare, tänker jag på att han var tuff att spela mot och en av de killarna du älskar att ha på din egna sida. Jag kan säga detta: det är mycket bättre att ha honom som en lagkamrat nu och inte behöva ta itu med hans rackartyg. 1000 matcher är en väldig bedrift och vi är alla riktigt glada för hans skull, berättar Mark Letestu på lagets webbsida.

Scott Hartnell har 33 poäng (12+21) på 51 matcher i år. Med det är han tredje bästa poängplockare på ett Blue Jackets-lag som förblir decimerade med skador. Columbus ligger på 13:e plats i NHL:s östra konferens och har 14 poäng upp till en slutspelsplats

Den här artikeln handlar om: