Jevgenij Nabokov
Tampa Bay

Får avsluta där allt började – San José värvar in Nabokov

ANNONS

Nyligen blev Jevgenij Nabokov överflödig i Tampa Bay, där han varit backup till Ben Bishop under säsongen: Det har sedan en tid tillbaka ryktats om att han ska lägga av med hockeyn nu och det verkar minst sagt som att det kommer att bli så.

På måndagen stod det nämligen klart att San José valde att trejda till sig den Kazakstan-födde ryssen och man valde samtidigt att förkunna att ett offentligt uttalande i hemmaarenan SAP Center kommer att hållas från Nabokov kommer att hållas på onsdag, där han då med största sannolikhet kommer att berätta att han avslutar karriären.

39-åringen spenderade sina tolv första säsonger i Nordamerika med att tillhöra Sharks organisation. Först via två säsonger i AHL, därefter med lite NHL-inskolning och sedan var han klubbens ohotade etta i nio säsonger och nu får han också äran att avsluta karriären som en Sharks-spelare.

Nabokov har spelat 563 matcher i NHL för San José, vunnit 293 och hållit 50 nollor. Samtliga noteringar är klubbrekord för en målvakt.

Nabokov lämnade San José 2010 och skrev på ett fyraårskontrakt med SKA i KHL som han bröt halvvägs in på säsongen. Därefter har han gjort tre säsonger i New York Islanders innan han valde spel i Tampa Bay den här säsongen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games