Phil Kessel.
Toronto

Nu är Toronto sämre än någonsin: ”Svårt att vara positiv”

ANNONS

Det går bara inte för Toronto Maple Leafs. I natt förlorade man med klara 4-1 mot New Jersey Devils, och satte därmed ett nytt osmickrande rekord. Laget är nu inne i sin längsta förlustsvit någonsin.
– Vi måste spela som ett lag och ta oss igenom det här, sa Tyler Bozak efter nya förlusten.

1966/67 var enda gången Toronto hade förlorat tio raka matcher, tills nu. Och i natt förlorade man sin elfte match i rad, vilket aldrig tidigare hade hänt i Torontos historia. Säsongen 1987/88 gick man 15 raka matcher utan seger, men förlorade ”bara” elva av dem. Nattens förlust mot New Jersey innebar klubbrekord.

Efter att Tuomo Ruutu gett Devils ledningen i första perioden kom segerrycket i den andra. Patrik Elias sköt 2-0 och nådde därmed 400 mål i NHL, som 91:a spelare i historien.
– Jag är stolt över det, inget snack om saken. Jag är framför allt stolt över att göra alla målen för en klubb, och jag är tacksam över att ha fått spela med så många bra spelare som hjälpt mig göra målen. Jag har aldrig ens sett mig som en målgörare, sa tjecken till nhl.com efter milstolpen.

Även coachen Lou Lamoriello var imponerad över sin tjeckiske veteran.
– Det som kännetecknat honom genom hela karriären är att han är bra på allting.  Han har ett fantastiskt spelsinne, men är också en avslutare i absolut toppklass.

Steve Bernier sköt sedan 3-0, assisterad av Adam Larsson, innan perioden var över.
– Den andra perioden var usel. Det var nästan lite pinsamt hur dåligt vi spelade, sa Torontoforwarden Tyler Bozak.

Bozak var just den som reducerade till 3-1 för Torontos del,  men i slutminuterna avgjorde Jaromir Jágr definitivt med sitt 4-1-mål. Även han assisterades av formstarke Adam Larsson. Därmed åkte Toronto alltså på sin elfte raka förlust.
– Det här är tufft. Man vill alltid försöka vara positiv, men så som läget är nu är det svårt. Alla måste kliva fram som ledare, och försöka hålla humöret, så vi kan ta oss ur det här, fortsatte Bozak.

Men här kommer något som kanske får upp humöret på Bozak: Den förlustsviten de slog i natt kom alltså från säsongen 1966/67. Ni som kan er historia vet ju att det också var då som Toronto Maple Leafs vann sin senaste Stanley Cup-titel…

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games