Henrik Karlsson
Nyheter

Karlssons jättenolla sprack – och Moses nära att slå KHL:s målrekord

Jokerit hade hållit nollan i tre raka matcher och Henrik Karlsson själv hade inte släppt in mål på sina runt 137 senast spelade minuter inför Jokerits bortamatch mot Avangard på fredagen.

Men allt det där sprack ganska tidigt i matchen och Jokerit förlorade dessutom matchen med 3-4.

Den som fick stopp på Jokerits och Karlssons nolla var Sergej Kalinin tretton minuter in på matchen. Världsmästaranfallaren överlistade Karlsson i ett numerärt överläge. Målet var det första Jokerit släppt in på 194 minuter och det första Karlsson släppt in på 150.

Förlusten för Jokerit innebar att man tappade mark till SKA i kampen om andraplatsen i väst. Man är fyra poäng bakom SKA med sex matcher kvar att spela. Kampen handlar i grunden om vem som ska få fördel av hemmaplan i en eventuell kvartsfinal mellan lagen i slutspelet.

Jokerits två sista mål i matchen sköts av Steve Moses, som därmed sköt sitt 34:e och 35:e mål för säsongen och nu har sex matcher på sig att bli den spelare som gjort flest mål på en KHL-säsong.
Han är just nu på den målnivå som Jan Marek, Marcel Hossa, Pavel Brendl och Sergej Moziakin tidigare har stannat på.