SNART FÖRBI. I natt går Chris Phillips förbi Daniel Alfredsson i antalet spelade matcher för Ottawa Senators.
Ottawa

I natt ryker hans klubbrekord – då är Alfie på plats i Ottawa

ANNONS

Forne Ottawa-kaptenen Daniel Alfredsson mäktade med 1 178 matcher i Senators-tröjan. Med den noteringen är han bäst i klubbens historia. Men inte länge till. I natt förväntas backen Chris Phillips spela sin 1 179:e match för klubben.
– Med tanke på vilken typ av spelare jag är kommer jag inte slå några andra rekord, säger Phillips till Ottawa Sun.

Trots att ha spelat sina sista 68 matcher i karriären för Detroit Red Wings är Ottawa Senators laget de allra flesta fans förknippar Daniel Alfredsson med. I Ottawa var han firad stjärna och en ikon för klubben. Med sina 17 säsonger, varav 13 som kapten, och 1 178 matcher har han varit den meste spelaren i Senators historia. Det rekordet väntas slås av backen Chris Phillips i nattens match mot Washington Capitals. Phillips gör då sin 1179:e match i Senators-tröjan.

För att hedra Phillips kommer Daniel Alfredsson såväl som Wade Redden befinna sig på plats i Canadian Tire Centre. Trion kamperade ihop under elva säsonger mellan åren 1996-2008.

Rekordet för flest antal spelade matcher i Ottawa Senators är viktigt för Chris Phillips.
– Det betyder mycket. Om man uttrycker sig såhär: Med tanke på vilken typ av spelare jag är kommer jag inte slå några andra rekord. Det finns inget annat sätt att säga det, det ger mig en möjlighet.
– Mina barn och folk i min närhet kan i framtiden titta i rekordböckerna och se mig i åtminstone ett par år innan det blir slaget. Det är lite som ett avtryck eller något som visar på att jag faktiskt spelade här under en lång tid, jag spelade en massa matcher och det är något jag är väldigt stolt över, säger Phillips till Ottawa Sun.

Precis som Chris Neil har även Chris Phillips namn florerat i trejdrykten på sistone. Han är själv fokuserad på att stanna i Senators och vill avsluta sitt kontrakt – som löper ut efter nästa säsong – och sin karriär i en roll som mentor åt lagets unga backar.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM