Patrik Eliáš.
Nyheter

Stjärnan osäker på sin framtid i Devils: ”Mitt mål är att vinna Stanley Cup”

ANNONS

New Jersey Devils ligger tolv poäng efter wildcard-laget Boston Bruins och är mer eller mindre borta från slutspelsracet. Det har fått klubbens bäste poängplockare genom tiderna, Patrik Elias, att fundera över framtiden.
– Mitt huvudsakliga mål är att vinna Stanley Cup, säger veteranen.

Patrik Elias fyller 39 år i april. Han har representerat New Jersey Devils under hela sin NHL-karriär. Under de snart två decennierna i New Jersey har han samlat på sig osannolika 1 004 poäng på 1 196 matcher och två Stanley Cup titlar. De senaste åren har dock inte varit mycket av en framgångssaga.

Efter det oväntade finalframträdandet 2012 tappade Devils storstjärnan Zach Parise till Minnesota och året därpå begav sig Ilja Kovaltjuk hem till Ryssland.  Båda säsongerna missade man slutspelet och med laget en bra bit utanför en slutspelsplats även i år ser den tjeckiske veteranen det inte som en självklarhet att han avslutar karriären i den enda klubben han representerat på NHL-nivå.
– Det finns folk som säger till mig ”Lyssna, kanske är det dags att testa lyckan någon annanstans och ge [Stanley Cup] ett till försök”, men jag tror att 90 procent av folket känner att det är ganska unikt och häftigt att ha spelat för ett och samma lag, säger Elias till NJ Advance Media.
– Jag vet inte, folk gillar att se det. Framförallt nu när det inte händer speciellt ofta. Inte alltför många personer kan spela hela deras karriär med ett lag. Är det mitt huvudsakliga mål? Nej, mitt huvudsakliga mål är att vinna Stanley Cup.

Patrik Elias har ett år kvar på kontraktet som bär en caphit på 5,5 miljoner dollar. Han har stått för 21 poäng på 41 matcher under säsongen.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM