Nicklas Bäckström
Washington

Nu har ”Bäckis” hugg på toppen av poängligan

ANNONS

Nicklas Bäckströms fina säsong har tagit honom till oanade höjder. Efter mål och assist i nattens match mot Los Angeles Kings är han nu bara fyra poäng efter Jakub Voracek i toppen av NHL:s poängliga.

Det har varit stort fokus på Aleksandr Ovetjkins fina målform den sista tiden. I skuggan av den hete ryssen har Nicklas Bäckströms poängskörd varit imponerande stor. Nu börjar det ge fin utdelning i toppen av NHL:s poängliga.

I natt besegrade Washington Capitals de regerande Stanley Cup-mästarna Los Angeles Kings med 4-0 hemma i Verizon Center. Bäckström hade både mål och assist i matchen, vilket ger honom tolv poäng (3+9) på sina åtta senaste matcher och totalt 54 poäng (16+38). Det innebär att han nu ligger ensam fyra i NHL:s poängliga, fyra poäng efter Philadelphias Jakub Voracek i toppen.

Noterbart är att Bäckström är före Aleksandr Ovetjkin (49 poäng) i poängligan. Det har han aldrig inträffat att han har avslutat en säsong med fler poäng än sin radarpartner och lagkapten. I fjol hade de dock lika många poäng (79).

I natt var ”Bäckis” först med i förarbetet till Troy Brouwers 2-0-mål, forwardens andra fullträff i matchen. I den tredje perioden satte han själv 3-0 efter ett fint klapp-klapp-spel med Marcus Johansson och Ovetjkin.

För Troy Brouwers del fick han äran att bli tvåmålsskytt i sin 500:e NHL-match. 29-åringen, som vann Stanley Cup med Chicago Blackhawks 2010, har 15 mål och 26 poäng på 51 matcher. I Washingtons kasse stoppade Braden Holtby 27 skott och höll nollan för sjätte gången den här säsongen. Med det är han bäst i NHL tillsammans med Marc-André Fleury, Pittsburgh Penguins.

Capitals hade förlorat sex av sina sju senaste matcher inför mötet med Kings. Gästerna har å sin sida bara tagit en seger på sina nio senaste bortamatcher och fortsätter att underprestera utanför Staples Center. I nuläget är laget involverat i en tuff strid kring slutspelsstrecket. Sex lag befinner sig inom sex poäng från varandra i kampen om de två wild card-platserna i västra konferensen.

Washington – Los Angeles 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)
Washington:
Troy Brouwer 2 (15) (Nicklas Bäckström), Nicklas Bäckström (16) (Marcus Johansson), Eric Fehr (16).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games