Johan Backlund
Nyheter

Uppgifter: Slovan Bratislava drar sig ur KHL

ANNONS

Slovan Bratislava, med svenske Johan Backlund i mål, kommer att dra sig ur KHL efter säsongen. Åtminstone om man ska tro ryska nyhetsbyrån TASS, som rapporterar om ärendet och hänvisar till en källa inom styrelsen i KHL.

Anledningen är det ekonomiska läget i klubben, som varit ansträngt under säsongen och man släpade en hel del med lönerna under åtminstone hösten och det gick så långt att man hotade med att gå ut i strejk om man inte började få betalt.

Nu ska klubben ha fått beskedet att man inte kommer att sponsras från Ryssland alls i framtiden, vilket i sin tur ska vara orsaken till att man inte kommer ha ekonomi nog att spela i KHL.

Enligt TASS överväger nu Slovan alternativ för var man ska spela från och med nästa säsong. Det kan bli en återkomst till slovakiska ligan, men det ses även över om man kan spela i den tjeckiska ligan eller i den multinationella EBEL där klubbar från Österrike, Tjeckien, Italien, Ungern och Slovenien spelar idag.

Slovan kommer troligen inte ta sig till slutspel i KHL den här säsongen. Man ligger sist i den västra konferensen och har tolv poäng upp till slutspelsplats med sju matcher kvar.
Förra säsongen missade man också slutspel, efter att ha haft en tämligen stark debutsäsong i ligan säsongen innan det och kom på sjätte plats i västra konferensen.

Tidigare har det även funnits uppgifter om att kroatiska Medveščak kan dra sig ur ligan efter säsongen. Klubben har haft ett vikande publiksnitt sedan man gick med i ligan och har minskat sitt snitt med 2 500 personer jämfört med debutsäsongen ifjol.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games