Josh Hennessy
Växjö Lakers HC

Växjö vann toppmötet mot Skellefteå – tog sjunde segern på åtta matcher

ANNONS

Var det en försmak på SM-finalen vi såg i Växjö? Kanske, kanske. Det var hur som helst en match där Växjö lyckades vinna med 3-1 och där Robert Rosén fortsatte glänsa stundtals.
– För en vecka sen i Göteborg var han också bäst på isen så det är kul att se att han i två sådana här högintensitetmatcher kan visa att han är bra.

Det kan mycket väl ha varit en uppvärmning inför en kommande SM-final. Under alla omständigheter var det ett möte mellan två riktigt heta lag som avgjordes i Växjö när hemmalaget tog emot ligaledande Skellefteå.

Växjö vann en väl genomförd match med 3-1 och tog sin sjunde seger på åtta senaste matcherna.
– För dagen är vi bättre. Vi startar matchen väldigt bra och får bygga på det hela matchen. Sen vårat powerplay, att vi får göra mål efter tre sekunder. Det ger bra boost till laget, säger tränare Sam Hallam till C More.

Ja, det small snabbt när Skellefteå fick matchens första numerära överläge där Cory Murphy slog in sitt nionde mål för säsongen med ett skott från blå.
För Växjö som inför matchen hade gjort sju mål i numerärt underläge på de tio senaste – men bara svarat för tre i numerärt överläge under samma tidsram – var förstås det tidiga PP-målet i första perioden.
– Det var viktigt för oss att få mål där. VI har fått slita lite i powerplay så det var skönt att få det målet, säger målskytten Murphy.

I andra perioden sköt Josh Hennessy, på direktskott efter bra framspelning av Tuomas Kiiskinen och Nick Johnson, 2-0 när bara en och en halv minut återstod och i tredje tog det bara två och en halv minut innan Robert Rosén blev frispelad framför mål av Nick Johnson och slog in 3-0.

Sam Hallam gillade det han såg från Rosén idag – där han vissa stunder glänste rejält mot ett topplag. Bara sex dagar efter att han gjort en stark match borta mot Frölunda.
– För en vecka sen i Göteborg var han också bäst på isen så det är kul att se att han i två sådana här högintensitetmatcher kan visa att han är så bra, berömmer Hallam som annars valde att berömma lagets fjärdekedja.

– Kedjan med Josefsson, Gustav Rydahl och Söderqvist är fantastiskt bra. De spelar hårt, korta byten och ger energi till laget som gör en tränare glad att se.

Skellefteå spräckte nollan genom Pär Lindholm med nio minuter kvar, men lyckades därefter aldrig ändå riktigt skapa nerv på allvar i matchen även om tränaren Hans Wallson inte var missnöjd med själva insatsen som sådan.
– Totalt sett är det en bra prestation, men man måste göra mål också, säger han.

Janne Pesonen, Skellefteås stjärnvärvning, fick däremot kliva av isen poänglös för första gången i SHL efter att ha gjort poäng i sina åtta första matcher.
Men det var inte utan att han var nära att förlänga den sviten. Han hade en straff som han ordnade själv med fyra minuter kvar av andra perioden. Han drog bort Cristopher Nilstorp på straffen, men lade pucken i stolpen.

 

Den här artikeln handlar om: