Kevin Lindskoug.
Södertälje SK

Björklövens segermarsch fortsätter – tryckte ned SSK i dyn

ANNONS

Poäng för sjätte matchen i rad och fem segrar på de sex senaste. Björklöven fortsätter att gå från klarhet till klarhet i Hockeyallsvenskan. På fredagen avfärdades fortsatt formsvaga Södertälje med 3-0 på hemmais.

Kevin Lindskoug höll säsongens fjärde nollan efter att ha stoppat 26 skott. William Quist, som gjorde hattrick mot Mora senast, sköt matchens första mål och därefter fick även Jesper Thörnberg och nyförvärvet Tobias Björklund, med ett förflutet i Färjestad, utdelning för umeålaget.

Björklöven är uppe på 65 poäng och ligger sjua i tabellen med åtta omgångar kvar av grundserien. Därmed har man fem poäng till godo på Asplöven närmast under playoff-strecket.

Södertälje är allt jämnt sist i tabellen, tre poäng efter Timrå ovanför det nedre kvalstrecket. Dessutom har lagets veteranforward Robert Carlsson en avstängning att se fram emot efter en tackling mot huvudet på målskytten Jesper Thörnberg tidigt i tredje perioden. Carlsson fick match penalty för tilltaget, vilket innebär minst en matchs avstängning.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL