Juha-Pekka Haataja.
SHL

Haataja redo att leverera igen: ”Jag är van att få spela 18-19 minuter varje match”

ANNONS

Juha-Pekka Haataja ser, som väntat, ut att få en nyckelroll i Modo. Enligt allehanda.se har han tränat i kedja med Kyle Flanagan och Radek Smoleňák och förväntas i och med att alla övergångspapper är klara, debutera mot Djurgården imorgon.

Den tidigare poängkungen har haft två tunga säsonger bakom sig, där han helt enkelt inte fått den roll han velat ha för att lyckas fullt ut. I KHL ifjol, där han spelade för Atlant, snittade han bara tretton minuter per match och i Kärpät har säsongen också varit tuff.
– Jag är van att få spela 18-19 minuter varje match, men har nu spelat bara 13-14 minuter sista tiden i Kärpät och det var inte optimalt för mig, säger Haataja till tidningen.

32-åringen vann mål- och poängligan i finska ligan 12/13 på 28 mål och 59 poäng på 60 matcher och är i normala fall en notorisk poängmakare och Modos förhoppning är förstås att inte bara han ska hitta rätt snabbt, utan att han även ska innebära ett lyft för både Smoleňák och Flanagan.

Tjecken har haft en start med bara tre poäng på åtta matcher, medan Flanagan haft det väldigt tufft sedan han kom tillbaka efter den hjärnskakning han ådrog sig mot Färjestad i oktober och som höll honom ur spel i två månader.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games