Hockeyspelare
Växjö Lakers HC

Tre mål på 38 sekunder – då körde Växjö över HV i derbyt

ANNONS

Växjö är bara två poäng från andraplatsen i SHL helt plötsligt efter att ha slagit HV71 klart borta med 7-3 sedan man avgjort matchen med tre raka mål inom loppet av 38 sekunder.
– Sen vi fick in Josh Hennessy och Jeff Tambellini har vi fått en bra bredd i truppen. Vi har tappat några spelare, men det gör ändå inget i och med att vi har bredd, säger tränaren Sam Hallam.

Växjö är på gång på allvar i SHL just nu. Laget som topptippades inför säsongen hade en höst där resultaten inte alltid gick klubbens väg. Men den senaste tiden har man spelat starkt.
Mot HV71 borta tog man sin femte fullpoängare på de sex senaste matcherna och är nu bara två poäng från den andraplats som HV71 sitter på.

Det var just HV man slog borta på fredagskvällen. Man gjorde det genom att skriva lite grann av historia när man för första gången i SHL sköt fler än sex mål i en bortamatch.
Matchen innebar dessutom den målrikaste derbymatchen lagen emellan.

Som om det inte var nog med det gjorde man dessutom starka tre mål inom loppet av 38 sekunder när man punkterade matchen.
Josh Hennessy sköt viktiga 5-3 med fyra sekunder kvar av andra perioden och under de 34 första sekunderna av tredje perioden gjorde Teemu Laakso och Jeff Tambellini 6-3 och 7-3.

Tambellinis mål var hans andra i matchen. Nyförvärvet som gjorde sin tredje match sedan han värvades precis före nyår gjorde även matchens första mål när han prickade rätt när han klev in ren från vänster framför mål.
– Chippade in den framför mål och sen försökte jag bara få honom att öppna benen lite och lyckligtvis gick den in, säger Tambellini till C More.

NYFÖRVÄRVEN LEVERERADE STARKT

Klubbens båda sena nyförvärv hade alltså en synnerligen betydande del i segern. Tambellini spelade dessutom fram det andra nyförvärvet Hennessy till 5-3-målet.
– Josh och jag vill bara passa in och hjälpa klubben. Det är ett starkt lag med bra djup, säger Tambellini.

7-3-målet från honom var dessutom en riktig läckerbit med ett rappt handledsskott rakt upp i närmaste krysset bakom Gustaf Wesslau, som byttes ut mot Viktor Kokman efter målet.

Sam Hallam gillar vad de två nyförvärven inneburit för klubben.
– Sen vi fick in Josh Hennessy och Jeff Tambellini har vi fått en bra bredd i truppen. Vi har tappat några spelare, men det gör ändå inget i och med att vi har bredd, säger Hallam och förklarar vidare att han försöker hålla nere istiden en del för sina två nyförvärv fram tills de hunnit sätta sig in till fullo i spelsystem och dylikt.

HV-tränaren Andreas Johansson tog på sig en stor del av varför det blev som det blev.
– Ja, jag har inte förberedd killarna ordentligt på vad som skulle komma, säger Johansson.

Bara runt 18 och en halv timme efter matchen i Jönköping tog slut ska släpps pucken i Växjös nästa match.
Den spelas, kanske inte helt logistiskt perfekt, i Luleå imorgon lördag klockan 16.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM