Jojje
Nyheter

Tidigare NHL-tungviktare klar för comeback – i norska tredjeligan

ANNONS

2005 blev han kultförklarad i AIK på bara tretton matcher. Nu ska den tidigare NHL-slagskämpen George Laraque göra comeback och spela i den norska tredjeligan under en vecka.
– Laraque har sagt att vi kan använda honom till vad vi vill den veckan han är här, så vi har tänkt skicka honom på hockeyskolan. Tänk den inspirationen det blir för ungarna på hockeyskolan att ha en NHL-stjärna som tränare, säger Ståle Befring till bt.no.

George Laraque har spelat 695 NHL-matcher för Edmonton, Phoenix, Pittsburgh och Montréal och är tillhörde en av ligans stora hårdingar.
Under lockouten 2005 spelade han dessutom för AIK och blev kultförklarad trots bara tretton matcher i klubben.

Då spelade AIK i den svenska tredjeligan och tog klivet upp till HockeyAllsvenskan.

Nu ska Laraque göra ett nytt försök i en tredjeliga. Den här gången handlar den om den norska, där han gjort klart med spel i Fana från Bergen, som har svensken Henrik Sahlin som tränare och ytterligare fyra svenskar i truppen.

Den nu 38-årige Laraque avslutade karriären 2010 och har efter det jobbat inom politiken.
– Det som är lite viktigt är att vi inte betalar något för detta. En sponsor har gått in och betalar övergångspapprena. Övernattning i Bergen har vi också ordnat, det vi garanterar för är flygbiljetten, säger klubbens Ståle Befring till bt.no.

Det handlar bara om ett äventyr på två matcher. De kommer att spelas mot Prinsdalen 7 och 8 mars. Han kommer befinna sig i Bergen under en veckas tid.
– Laraque har sagt att vi kan använda honom till vad vi vill den veckan han är här, så vi har tänkt skicka honom på hockeyskolan. Tänk den inspirationen det blir för ungarna på hockeyskolan att ha en NHL-stjärna som tränare, säger Befring.

Laraque kommer inte att tjäna en krona under sin vecka i Bergen, men har själv krävt att 50 procent av överskottet klubben får under perioden ska skänkas till välgörande ändamål.

Fana ligger just nu tvåa i den norska tredjeligan, tio poäng bakom ledande Astor men har fyra matcher mindre spelade i den något haltande tabellen…

I Fana spelar svenskarna Daniel Appelqvist, Johan Olsson, Emil Herlufsén och Fredrik Hågård.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM