Bäckman
Skellefteå AIK

Frölunda-backen utslagen i tio minuter efter våldsam tackling

ANNONS

Sju minuter in på första perioden i mötet mellan Skellefteå och Frölunda kom tacklingen som skakade om det vi inom media brukar kalla för alla.
Du kan se tacklingen här.

Frölundas veteranback Christian Bäckman hade pucken i egen zon och skulle göra ett uppspel när Skellefteås Pär Lindholm kom åkande och satte in en stenhård tackling som träffade Bäckman illa.

Bäckman föll – till synes omedelbart medvetslös – till isen och blev liggande i tio minuter innan man hade fixerat nacken på honom och kunde föra honom på bår av isen och föra honom vidare till sjukhus.

De tio minuterna från tacklingen fram till Bäckman började rullas av isen var dramatiska, men glädjande nog slängde Frölundabacken upp armen och en tumme upp vid utrullningen och visade att saker och ting åtminstone var under omständigheterna bra.
– Han återhämtade sig ju snabbt på isen, men jag vet inte hur det är med honom nu, säger kaptenen Joel Lundqvist till C More.

På frågan om vad Bäckman sagt i samband med smällen svarade Lundqvist:
– Jag vill inte uttala mig om det, men han kommunicerade ju med läkarteamet och så där, men mer än så vill jag inte säga.

– Det verkar bra, han verkar ha fått en kraftig hjärnskakning dock men vid en första anblick ska det vara bra, förklarade tränaren Roger Rönnberg senare under matchen.

Lindholm fick matchstraff för huvudtackling och matchen kunde återupptas igen tretton minuter efter tacklingen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games