TVEKSAM. Kristofer Ottosson vill se Marcus Nilson i en defensiv roll i Djurgården. Annars tror han inte att nyförvärvet kommer att funka.
SHL

Vännen tveksam till Nilson-värvningen: ”En kille som tar mycket plats”

Värvningen av Marcus Nilson har skapat en hel del känslosvall i Djurgårdens läger. Vännen och tidigare lagkamraten Kristofer Ottosson är tveksam till om veteranen verkligen är en spelare som kommer att vara klubben till gagn.
– Det är känsligt att rubba dynamiken och hierarkin i laget. Marcus är en spelare och kille som tar mycket plats, säger Radiosportens expert till hockeysverige.se.

Marcus Nilson debuterade i elitserien för Djurgården redan säsongen 1995/96. Då hette lagkamraterna Jens Öhling, Espen Knutsen, Fredrik Bremberg, Kristofer Ottosson och så vidare. Mellan åren 1998 och 2008 spelade Nilson först i Florida och sedan i Calgary. Efter det blev det en säsong i ryska Lokomotiv innan han återvände till Djurgården inför säsongen 2009/10.

Efter att Djurgården spelat sig ur elitserien säsongen 2011/12 valde Nilson att lämna klubben för spel i Modo – var det tänkt. Men efter att ha brutit kontraktet med Modo kom han i stället att hamna i HV71.

Flytten från Djurgården var långt ifrån friktionsfri och utmynnade i en ekonomisk tvist mellan spelaren och klubben, en tvist som gjorde att Nilson i fjol tilldelades drygt en halv miljon kronor då det fastslogs att Djurgården gjort sig skyldig till kontraktsbrott när man bröt avtalet med forwarden. Tvisten resulterade också i att Marcus Nilson under de senaste åren gått från hyllad hjälte till att bli bespottad av klubbens supportrar.

I går tog storyn om Nilson och Djurgården en helt ny och oväntad vändning. Då presenterades han nämligen som Djurgårdens senaste nyförvärv. Detta efter att Nilson själv ringt till klubben och erbjudit sina tjänster. En värvning som redan har väckt upp starka känslor bland Djurgårdens fans.


Foto: Bildbyrån

”I KONFLIKTEN GJORDE MARCUS RÄTT”

Kristofer Ottosson var tidigare kedjekamrat med Marcus Nilson i Djurgården och är idag nära vän med nyförvärvet. Hockeysverige.se tog tillfället i akt att fråga Ottosson, som numera är expertkommentator på Radiosporten, vad han tycker om värvningen av Nilson.
– Först var jag tveksam. Dels då på grund av att det jag sett av vad Marcus Nilson presterat den här säsongen är han inte en spelare att värva för Djurgården. Med tanke på att Djurgården har gjort det bra den här säsongen så är jag alltså tveksam kvalitetsmässigt vad det gäller hockeyn.
– Sedan tycker jag att det är känsligt att rubba dynamiken och hierarkin i laget. Marcus är en spelare och kille som tar mycket plats. Han har en hög status. Det här är också känsligt och där jag blir jag lite fundersam faktiskt.

Hur tänker du i dag kring den ekonomiska tvisten som varit mellan Marcus Nilson och Djurgården?
– Jag tycker det är en ganska liten hänsyn att ta kring det och fansens reaktioner i den här situationen. Det finns så mycket som inte känns till i det här och media har velat vinkla bara en bild av det.
– I den konflikten tycker jag att Marcus gjorde rätt. Han gjorde något modigt och han ändrade på någonting i kontrakten som tidigare varit otydligt och som arbetsgivarna, alltså klubbarna, hade kunnat utnyttja mot spelarna.
– Nu finns det tydlighet i det här plus att det är så här som marknaden ser ut. Fansen är väldigt trogna sin klubb medan det inte funkar för en spelare att vara det på samma sätt. Du har en väldigt kort karriär vilket innebär att du får ta jobbet där det finns och du får bra betalt. Det är så verkligheten ser ut och det är bara att köpa.

Förstår du Djurgårdsfansens negativa reaktioner mot Marcus Nilson?
– Jo, det förstår jag också eftersom det då är sett ur ett annat perspektiv.

Hur tror du reaktionen blir på Hovets läktare när nu Marcus Nilson gör comeback i Djurgården?
– Jag tror att det kommer vara en blandad reaktion. Det kommer kanske finnas olika läger där. Dels då dom som vill välkomna honom tillbaka och dels dom som vill bua.
– Det kommer att vara blandade känslor precis som jag sett att det hittills har varit då jag läst media.

Du känner Marcus Nilson väl efter alla era säsonger tillsammans i Djurgården, tror du han påverkas av alla dom här negativa reaktionerna?
– Marcus är människa så det är klart att han gör det. Klart att det påverkar honom. Jag hoppas att han är lite revanschsugen, vilket jag tror att han är. Som jag sa tidigare så tycker jag att det han har presterat den här säsongen inte är tillräckligt för att värva honom.

”OFFENSIVT HAR HAN BLIVIT SÄMRE”

Foto: Bildbyrån

– Det jag hoppas få se är att Marcus får en defensiv roll i Djurgården, för det var han duktig på när han spelade i NHL. Han kan döda utvisningar och riktigt jäkla jobbig att möta. Är Djurgården och Marcus överens om att det är så han ska göra nytta för laget, att döda utvisningar, vara en nagel i ögat för bästa spelarna i andra laget, snacka och tackla, då tror jag att det kan bli riktigt bra.
– Det jag menar är om att tydligheten i den här rollen finns och att engagemanget hos Marcus finns för att ta den här tuffa rollen. Då finns det mycket att vinna och dels rubbas inte heller gruppdynamiken så mycken.
– Det är känsligt att ta in skickliga spelare som ska in, ta en plats i toppskiktet, ta plats i powerplay och spelet fem mot tre. Tar du istället in en grovjobbare är det lättare för gruppen att ta till sig det. Dessutom tror jag att både Djurgården och Marcus har väldigt mycket att vinna på det gentemot fansen. Ser fansen att man får in en kille som är grovjobbare och beredd att offra tänder för Djurgården kan det här bli riktigt bra.

Har Marcus Nilson blivit en bättre spelare under åren i HV 71?
– Nej, det tycker jag inte att han har blivit. Offensivt har han till och med blivit sämre. Han har blivit äldre och jag vet själv att det kan vara tuffare på flera olika sätt med engagemang och motivation.
– När karriären är på väg uppåt så är dom bitarna aldrig något problem. När det blir jobbigare, musklerna blir sämre och du blir lite långsammare, påverkas spelet givetvis av det.
– Han är inte bättre, men däremot har han inte använts i HV71 som jag tycker att han ska användas. Man har sett Marcus som en offensiv spelare som ska göra mycket poäng och kanske vinna poängligan. Han har andra kvalitéer och jag hoppas för allas skull, jag har ju Djurgården i mitt hjärta och känner Marcus, att han får en defensiv grovjobbarroll i laget. Då tror jag att det kan bli riktigt bra, men annars är jag lite orolig.

Hur ser du annars på Djurgårdens insats i SHL så här långt?
– Den har varit lite över förväntan. Jag tycker att killarna gör det bra. Man är med i nästan alla matcher och krigar om poängen och man gör det genom ett hårt jobb där alla är med på tåget.
– Man har dessutom två riktigt kreativa spelare i Marcus Sörensen och Mikael Samuelsson.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 09 augusti
20:00 Tjeckien - Slovakien JVM
00:00 Lettland - Finland JVM
onsdag 10 augusti
04:00 USA - Tyskland JVM
20:00 Sverige - Schweiz JVM
00:00 Lettland - Kanada JVM
torsdag 11 augusti
04:00 Tyskland - Österrike JVM
19:00 Malmö - Växjö Träningsmatch
20:00 Finland - Tjeckien JVM
00:00 Slovakien - Kanada JVM
fredag 12 augusti
04:00 Schweiz - USA JVM
20:00 Österrike - Sverige JVM
00:00 Slovakien - Lettland JVM
lördag 13 augusti
20:00 Österrike - USA JVM
00:00 Kanada - Tjeckien JVM
söndag 14 augusti
04:00 Tyskland - Schweiz JVM
20:00 Finland - Slovakien JVM
00:00 Tjeckien - Lettland JVM
måndag 15 augusti
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten