Victor Hedman.
Tampa Bay

Nytt bakslag – Victor Hedman skadad igen

ANNONS

Storstryk mot Philadelphia Flyers och skador på två av sina största stjärnor, Tyler Johnson och Victor Hedman. Det var sannerligen inte Tampa Bay Lightnings natt i NHL.
– Det är oklart hur illa det är med dem, men det finns en god chans att båda två missar matchen mot Boston i morgon, säger coachen Jon Cooper om Johnson och Hedman efter 3-7-förlusten mot Flyers.

Tampa Bay Lightning har gått som tåget den här säsongen och toppar Eastern Conference med sina 58 poäng. Men det finns orosmoln även på den normalt sett soliga floridahimlen. I nattens bortamöte med Philadelphia Flyers blev det stryk med 3-7 efter fem insläppta mål i den andra perioden.

Och inte nog med det. Både Victor Hedman och Tyler Johnson lämnade isen med underkroppsskador och är tveksamma för spel i kommande natts bortamöte med Boston Bruins. Hedman, som redan har missat 18 matcher på grund av en fingerskada den här säsongen, spelade sju minuter i den första perioden men återvände aldrig efter pausen.

Tyler Johnson, som har varit en av de stora utropstecknen i NHL den här säsongen, svarade för en assist innan han försvann ut i omklädningsrummet halvvägs in i den andra perioden. 25-åringen är sensationell sexa i NHL:s poängliga med 46 poäng (17+29) på 43 matcher och blev i helgen uttagen till All-Star Game senare i månaden.
– Det är oklart hur illa det är med dem, men finns en god chans att båda två missar matchen mot Boston i morgon, säger coachen Jon Cooper till nhl.com.

BELLEMARE OCH RAFFL MÅLSKYTTAR

Philadelphia, som upplever en riktigt tung säsong och befinner sig en bra bit från slutspel, fick en ovanligt jämn utdelning från sina spelare i natt. Under säsongen har det mesta kretsat kring Claude Giroux och poängligaledaren Jakub Voracek, men mot Tampa hade man sju olika målskyttar och det var bara fyra av lagets utespelare som inte noterades för poäng.

Backen Mark Streit var poängbäst med 1+2 medan fem olika spelare hade två poäng. Sverigebekantingarna Pierre-Édouard Bellemare och Michael Raffl sköt båda mål för Flyers medan Anton Strålman hade två assist för Tampa Bay.

I Philadelphias kasse fick den kanadensiska tysken Rob Zepp chansen i och med att Steve Mason är skadad. Zepp, som hade sju raka säsonger i Eisbären Berlin bakom sig innan han återvände till Nordamerika i höstas, NHL-debuterade vid 33 års ålder i en match mot Winnipeg Jets den 21 december. Då liksom nu lämnade han isen som en vinnare. I natt efter att ha stoppat 21 av 24 skott.

Philadelphia – Tampa Bay 7-3 (2-1,5-1, 0-1)
Philadelphia:
Chris VandeVelde (4), R.J. Umberger (7), Jakub Voracek (17), Pierre-Édouard Bellemare (4), Mark Streit (5), Brayden Schenn (10), Michael Raffl (11).
Tampa Bay: Steven Stamkos (23) (Anton Strålman), Brian Boyle (8) (Strålman), Ryan Callahan (13).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM