Mats Zuccarello är en av få som lyckas reta Henrik Lundqivst: ”han är the ultimate superstar. Men jag tror nog att jag är den som kan lyckas komma under skinnet på honom”.
Nyheter

Zuccarello om Henke: ”Han skjuter puckar efter en”

ANNONS

Mats Zuccarello är redan nu Norges poängbäste NHL-spelare.
Hockeysverige.se satt sig ner med 27-åringen och pratade om hur han lyckas reta Henrik Lundqvist, att bli en tvåvägsspelare – och Modos problem.
– De spelar nästan med juniorlaget, säger han.

(ANAHEIM/Hockeysverige.se)
Mats Zuccarello Aasen är till slut framme vid ett av sina stora drömmas mål: han är en etablerad NHL-spelare. Efter att återvänt från KHL i slutet på 2012-13 och producerat bra fick han förra säsongen ett definitivt genombrott i Rangers. Zuccarello gjorde 59 (19+40) poäng på 77 matcher i grundserien och sedan adderade ytterligare 13 poäng (5+8) i den 25 matcher långa slutspelsresan som slutade i finalförlust.

Årets säsong har varit ett bevis på att han kan hålla den nivån konsekvent. 21 (7+14) poäng 36 matcher och ett ansvarsfullt spel över hela banan är facit så här långt.
– Nu känner jag det (att han är etablerad). Ifjol efter ungefär halva säsongen kände man att man kom in i det och i år känner man sig mer etablerad. Det är ändå femte säsongen man lirar en match för Rangers så man har varit här ett tag, säger Zuccarello.

Årets säsong har Zuccarello hittat ett hem i kedja med superstjärnan Rick Nash och Derrick Brassard.
– Det har varit bra, en liten tung start men så är det ibland. När man lirar med två bra spelare så blir det att man tar mer defensivt ansvar, det blir lite ovant. Men det har rullat på bättre de senaste matcherna.

Det kanske utvecklar dig också?
– Jag känner mig som en bättre spelare än ifjol, med tvåvägshockeyn då. Jag är mer solid än jag någonsin varit.

Livet i New York är ingenting Zuccarello klagar på.
– Det är jättestort när man ser på det utifrån och det är klart att vi får uppleva mycket här, man blir lite bortskämd. Men vi lirar nästan varannan dag så det blir mycket sitta på soffan och kolla tv, slappna av. Men det är en skön by att bo i, man kan göra vad man vill.

Zuccarellos svenska är nästan intakt sedan åren i Örnsköldsvik med Modo. Kanske beror det på att Rangers blivit något av ett svensklag – frontade av Kung Henrik Lundqvist.
– Han är vår bäste spelare, när han är på G så har vi en chans att vinna varje match. Gör man mål på honom på träning märker man att han blir förbannad, han skjuter puckar efter en och har en jävla vinnarinstinkt. Det är skönt att ha en sådan spelare i laget. Sedan har vi Nash som är en sjuk superstjärna, och Marty St Louis. Många bra lirare som visar vägen.

Är Henke Lundqvist så perfekt som han verkar?
– Ja, han är the ultimate superstar. Men jag tror nog att jag är den som kan lyckas komma under skinnet på honom. Om jag verkligen vill är jag en av få som kan det och då blir han arg. Då måste jag gå därifrån, jag vill inte att han ska bli för arg. Men jag tror han gillar det, säger Zuccarello och garvar.

Hur lyckas du med det?
– Jag vet inte, du får nästan fråga honom. Men det är kul.

Mats Zuccarello gjorde två succéartade säsonger i Modo som kröntes med en poängligaseger. Han hänger fortfarande med i hur laget går – vilket har varit minst sagt tungt denna vinter.
– Jag kollar på deras highlights. Det är ett exportlag, de exporterar bara spelare till NHL och unga kommer upp. De spelar nästan med juniorlaget. Nu har Skröder (Per-Åge, landsman och vän) gjort några pinnar och lirat bra. De har en bra målvakt också, men det är svårt för en målvakt att spela bra när laget går tungt.
– Men jag tror de blir kvar, jag hoppas det. Man behöver Modo i SHL.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM