Janne Pesonen-jubel efter målet.
Skellefteå AIK

Ny 0-2-vändning av Skellefteå – stjärnförvärvet avgjorde direkt

ANNONS

Skellefteå vände 0-2 till seger för andra bortamatchen i rad. Den här gången var det Färjestad man slog med 3-2 sedan nyförvärvet Janne Pesonen avgjort direkt i sin debut med vad som egentligen var menat som en passning.
– Det är otroligt starkt att hitta ett sätt att vrida tillbaka den här matchen och vinna mot ett starkt Färjestad, säger tränaren Hans Wallson.

Mot Modo senast hamnade Skellefteå i tidigt 0-2-underläge och vände till seger med 6-3. Mot Färjestad ikväll visade man återigen stark moral och vände 0-2 till seger med 3-2.
– Det är oerhört viktigt att vi testas på den här resan och visar att vi har moral. Det är grymt starkt att kunna vända, säger Skellefteåtränaren Hans Wallson till C More.

Toni Rajala sköt 2-0-målet i fem mot tre i början av andra perioden och Färjestad var på väg mot mer än så innan man tappade matchen.
Patrik Zackrisson fick stå helt ren framför mål och styra in Fredrik Lindgrens skottpass till 1-2 och därefter gjorde Lindgren själv 2-2 efter att gått på mål när han hängde med upp i ett anfall.
– Det blir väl så. Man får lite energi när man är tillbaka i matchen. Före 2-0 har de tryck på oss och mycket powerplay och får slita hårt i box, men vi gör det bra i box och på så vis kommer vi in i matchen, säger Fredrik Lindgren vars mål var hans första i SHL sedan 29 januari för två år sedan – även då borta mot Färjestad.

PESONEN MATCHVINNARE DIREKT

Matchvinnare för Skellefteå blev nyförvärvet Janne Pesonen, som blev spelklar för match först fem timmar före nedsläpp när alla papper äntligen blev klara.
Målet, eller passningen, som det egentligen var kom i ett numerärt överläge nio minuter in på perioden. Pesonen försökte passa pucken till Patrik Zackrisson, men prickade Anton Grundel som dirigerade vidare pucken in i egen kasse bakom Fredrik Pettersson Wentzel.
– Givetvis är det tufft att komma in mitt i säsongen, men det är ingen ursäkt. Det är bara att komma in i det. Vi har ett bra lag och det gäller att hitta sin plats, sade Pesonen i första periodpausen.

Färjestads tränare Tommy Samuelsson var nöjd med spelet överlag, men det där med när Skellefteå tog sig in i matchen som var smolken i bägaren.
– Vi spelar tillräckligt bra för att kunna vinna en sån här match på det stora hela, men det är tillfälligheter som avgör. Vi ger bort två mål i slutfasen i andra perioden på noggrannheten och ett par felbyten. Det funkar inte mot så här bra lag. Det räcker att släppa på fokus och kanske även lite ödmjukhet i några minuter så blir du bestraffad i den här ligan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL