I CENTRUM. Anton Rödin stal rubrikerna mot sitt favoritmotstånd – Modo.
SHL

”Modo-dödaren” slog till igen – Brynäs uppe på säker mark

ANNONS

Brynäs bröt sin mardrömslika bortatrend, som bestod av elva raka förluster. Samtidigt ryckte man ifrån Modo i bottenstriden, och passerade dessutom Leksand. Stor segerhjälte blev Anton Rödin, som öst in mål mot Modo under säsongen.
– Det fungerade bra i hela kedjan. Vi hade bra fart på rören, sa 24-åringen till CMore.

Det var en Ångestmatch med ett stort Å i Ångermanland i kväll. Jumbon Modo gästades av sin krislagskollega, nästjumbon Brynäs. Och precis som väntat blev det nervöst, spänt och en riktig rysare.

Modo inledde piggast, och tog ledningen när Joonas Nättinen serverades av Niklas Nordgren och pricksköt 1-0. I slutminuterna överlistade man återigen Bernhard Starkbaum i Brynäskassen, när Per-Åge Skröder kom fri och rundade sin tidigare lagkamrat för att sedan lägga in pucken i tom kasse. Det var hans första fullträff  på 14 matcher.
– Min gubbe åkte och bytte, och så ser jag att Påhlsson får pucken. Jag tänkte att ”jag chansar lite”. Och han sålde sig ganska lätt där, Starkbaum, sa norrmannen efter den första perioden.

Men emellan Modos båda mål klev Anton Rödin fram. Efter att Bill Sweatt jobbat sig in på kassen kunde Rödin placera in 1-1 bakom en skymd Adam Reideborn i Modo-kassen. Fullträffen var Rödins fjärde på lika många matcher mot Modo under säsongen.
– Det fungerar bra i vår kedja (med Jonas Nordquist och Bill Sweatt), och vi har bra fart på rören i kväll. Jag får passen av ”Norda” och vill bara in och skjuta, och så står ju Bill perfekt framför kassen där. Det var bra av honom.

”NU SKA VI NJUTA AV SEGERN”

Brynäs kvitterade i den andra perioden genom Daniel Brodin, och det blev det sista målet som gjordes under ordinarie tid. Därmed tog båda lagen sin första poäng under det nya året. Och för Brynäs del blev det två pinnar. I spelet tre mot tre tog man snabbt kommandot, och när Christian Djoos serverade Anton Rödin ett öppet mål var saken klar. Rödin sköt sitt fjortonde mål för säsongen, sitt femte mot Modo, och gav ”Perra” Johnsson en tuff debut i Modobåset.
– Det är för mycket upp och ned idag. Det är mycket som är bra, men det känns förstås surt att förlora, sa Johnsson.

För Brynäs del innebar segern att förlustsviten på bortaplan stannade på elva matcher. Man har nu samlat på sig nio poäng på bortaplan under säsongen. Dessutom passerade man Leksand, som föll mot Luleå, på målskillnad.
– Nu ska vi njuta av segern och sen åka hem och göra en bra träning inför matchen på torsdag. Förhoppningsvis får vi tillbaka några spelare från skador då också, sa Brynästränaren Tommy Jonsson.

Det skiljer fem poäng mellan Brynäs och Modo i tabellen efter kvällens match.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games