Nic Petan efter sitt hattrick mot Slovakien
Nyheter

Petans hattrick sänkte Slovakien

ANNONS

Det blev en programenlig seger, 5-1 för Kanada mot Slovakien och hemmanationen är därmed framme i den efterlängtade finalen. Det kommer att bli ett kokande rött hav av kanadensiska flaggor i ett fullsatt Air Canada Centre och för motståndet står Ryssland.
– Vi är redo för utmaningen, säger Shea Theodore till hockeysverige.se

TORONTO (HOCKEYSVERIGE.SE)
Den slovakiske fantommålvakten Denis Godla stod länge pall mot ett vida överlägset Kanada, men till slut orkade han inte hålla hemmaspelarna stången på egen hand. Kanada vann komfortabelt med 5-1, sedan Nic Petan piskat in tre puckar.
– Det var en otrolig känsla. Man tänker inte så mycket på det förrän kepsarna regnar ner, men om några år är det något man kommer minnas och vara stolt över, säger tremålsskytten efter matchen.

Kedjan med Connor McDavid, Curtis Lazar och Nic Petan låg bakom mycket i matchen och Petan gjorde såväl 1-0, 2-0 och 5-1 på passning av McDavid och Lazar. Alla tre målen var riktigt vackra pjäser. Kanada slog aldrig riktigt av på takten och när utdelningen väl kom hade inte slovakerna mycket att sätta emot.
– Det var en sån där kväll när puckarna gick in. Vi gör en rätt dålig förstaperiod, men jag tycker vi åkte skridskor hela tiden, flyttade pucken jättebra i powerplay och jag fick kanonfina passningar av McDavid hela kvällen, säger tremålsskytten Petan.

”DE FICK OSS RÄTT BRA”

Segern mot Slovakien innebär att kanadensarna är garanterade en medalj, efter att ha kommit fyra de de senaste två åren. Flera av spelarna som var med om besvikelsen i Malmö ifjol är även med här i Toronto. Hemmapublikens förväntningar har inte undgått dem.
– Det var en besvikelse i fjol. Vi är medvetna om den press vi hade på oss i år, men nu har vi tagit oss final och har chansen på guld, säger Nic Petan som var med i det lag som förlorade bronsmatchen ifjol.

Nu väntar Ryssland i finalen i ett fullsatt Air Canada Centre. Lagen har inte mötts i turneringen, men ryssarna gick segrande ur en träningsmatch mellan lagen före jul.
– Jag vet att det var en besvikelse ifjol. De fick oss rätt bra i träningsmatchen, men vi är redo att köra och ser fram emot utmaningen här, säger backen Shea Theodore.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL