Joakim Lundström
SHL

Hjälteinsatsen höll i 54 minuter – sen blev Leksand poänglöst

ANNONS

Joakim Lundström storspelade i sin forna hemmaarena nere i Göteborg när Leksand var på besök. Han stoppade 34 raka skott och höll nollan i 54 minuter innan Frölunda till slut vände 0-1 till seger med 2-1 mot Leksand.
– Strålande insats och han håller oss ju kvar i matchen länge, säger Leksands tränare Andreas Appelgren.

Joakim Lundström var tillbaka i sin forna hemmaarena och spelade hockey med sin för säsongen nya klubb Leksand.
Han var ju där, i Göteborg, och spelade med Scandinavium som hemmaarena säsongen 10/11 innan han flyttade norröver till Timrå.

Han har inte fått spela speciellt mycket för Leksand sedan han kom. Matchen mot Frölunda var bara hans sjunde på 27 omgångar.
Men han ersatte Oscar Alsenfelt med den äran och räddade länge, länge Leksand i matchen mot Frölunda.
Fram till fem och en halv minut återstod stoppade han allt – men när försvaret gick bort sig och lämnade Mattias ”Janmark” Nylén ensam i ett friläge kunde Frölunda kvittera till 1-1 och en och en halv minut senare lyckades Max Görtz pricka in 2-1 från nära håll efter snyggt förarbete från Mathis Olimb.
– Strålande insats och han håller oss ju kvar i matchen länge, säger Leksands tränare Andreas Appelgren till C More.

Vips byttes vittringen av en femte seger i följd och ett fem poäng stort försprång ner till Brynäs under kvalstrecket till att man ligger kvar på de två man hade efter senaste omgången.
– Det är synd att vi inte kan få med oss poäng när vi kämpar så bra hela matchen, säger Appelgren vidare och syftar bland annat på att Leksand fick chansen att spela i sex mot fyra i slutminuten där Linus Hultström fick öppet mål från ganska nära håll, men fick felträff på pucken.

– Vi har ett jätteläge där vi kan knacka in den i tom kasse i princip när vi tar målisen. Vi måste göra mål på såna lägen. Det är synd att det inte blir mål, för man kan inte spela till sig så mycket bättre chanser än så.

Frölunda pressade på hårt mot Joakim Lundström fram till man fick hål på honom. Man sköt 34 skott innan den där vändningen kom.
– Två mål är ändå för lite. Jag tycker vi skulle gjort tio. Det var jättefrustrerande, faktiskt. Jag trodde att vi aldrig skulle göra mål, det var så det kändes lite, säger Mathis Olimb.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM