THE COMEBACK KINGS. Justin Williams (mitten) jublar efter sin sena kvittering i natt.
Vancouver

The Comeback Kings

ANNONS

Få, om ens något, lag har vänt så många underlägen som Los Angeles Kings de senaste åren. I natt gjorde man det igen, efter att man gjort två mål under matchens sista minuter och vänt på steken mot Vancouver.
– Det här var inte bra nog, summerade Henrik Sedin efter förlusten.

Los Angeles tok-dominerade matchen och ledde skotten med 30-10 efter två perioder, men en storspelande Ryan Miller i hemmakassen såg ändå till att laget hade en 2-1-ledning med sig i ryggsäcken inför slutperioden. En 2-1-ledning som man, på något sensationellt sett, också såg ut att kunna hålla.

Men när klockan närmade sig 18 minuter i slutakten kom kvitteringen, när Stanley Cup-hjälten Justin Williams klev fram och bröt sin sju matcher långa måltorka. 2-2 var ett faktum och vi gick mot ett övertidsavgörande.
– Det där målet var mitt ansvar. Jag kom inte över till min stolpe tillräckligt snabbt. Det är väldigt frustrerande att tappa matchen när klockan är på 57-nånting, sa Ryan Miller till nhl.com.

Så långt gick det emellertid inte. En knapp minut efter kvitteringen avgjorde Jarret Stoll med sitt 3-2-mål, och såg därmed till att skjuta Kings förbi Vancouver i tabellen. Ett mycket tungt slut på matchen för Vancouver, som till slut förlorade skotten med 40-16 på hemmaplan.
– Du kan inte förvänta dig att vinna när du förlorar skotten med 40-nånting. Det här var inte bra nog, sa kaptenen Henrik Sedin.

I Los Angeles-lägret var det av förklarliga skäl lite muntrare miner efter rysaravslutningen.
– Jag förstår att de är frustrerande, men det är så här det är. Det är så jämnt, och det avgörs alltid med ett mål i varje match, sa coachen Darryl Sutter.

Bröderna Sedin noterade en varsin assistpoäng i matchen. Alexandre Burrows sköt 1-0, och Radim Vrbata 2-0. Dwight King var den som inledde upphämtningen för Los Angeles del, när han sköt sitt femte mål för säsongen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM