Ivan Barbasjev.
Nyheter

Ryssland redo för nytt sjöslag mot Sverige: ”Vår plan är att bli etta i gruppen”

ANNONS

En knapp seger mot Danmark och en brutal utklassning av Schweiz. Det är svårt att veta vilken typ av ryskt lag som kommer att dyka upp mot Juniorkronorna i kväll, men lagets stjärnforward Ivan Barbasjev är givetvis sugen på revansch efter fjolårets bittra semifinalnederlag i Malmö.
– Jag minns de tuffa matcherna mot Sverige, säger den St. Louis Blues-draftade forwarden med ett brett flin.

(TORONTO/HOCKEYSVERIGE.SE)
Ni minns säkert skandalscenerna i fjol. Hur semifinalen mellan Sverige och Ryssland urartade med ett stort slagsmål i samband med slutsignalen och där svenske backen Jesper Pettersson kastade sig in från utvisningsbåset och började slåss med en rysk spelare, vilket resulterade i att han blev avstängd i JVM-finalen mot Finland.

I kväll är det dags för ännu en tuff JVM-drabbning mellan Juniorkronorna och Ryssland. En som var med i fjolårets ryska lag som tog brons i Malmö är forwarden Ivan Barbasjev, till vardags i juniorligan QMJHL och Moncton Wildcats. Han har inte glömt fjolårets vilda sjöslag.
– Jag minns det, det var tuffa matcher… Det är något jag fortfarande kommer ihåg, säger Barbasjev med ett revanschsuget leende som egentligen avslöjar mer än någon beskrivning av fejden som har uppstått mellan nationerna.
– Det blir en intressant match. Alla vet hur bra lag Sverige skickar på JVM varje år, så det kommer att bli tufft för oss.

”INTE FÖRBEREDA PÅ HUR BRA DANMARK SKULLE VARA”

Högst sannolikt står gruppsegern på spel i kväll. Vinnaren av gruppen får stanna i Toronto och slipper åka till Montréal och spela sin JVM-kvartsfinal i Bell Centre.
– För oss är det väldigt viktigt att vinna. Vår plan är att sluta etta i gruppen och morgondagens match kommer givetvis att bli viktig. Om vi inte vinner gruppen måste vi åka till Montréal så vi måste definitivt vara redo mot Sverige, säger Barbasjev.

I nuläget är Finland fyra i den andra gruppen efter sin högst överraskande förlust mot Slovakien. Om inte Finland klarar av att besegra Kanada i kväll får man svårt att passera Slovakerna för egen maskin, därför kan det bli ett väldigt tufft kvartsfinalmotstånd för den som vinner gruppen i Toronto.

Ryssland har visat upp två olika ansikten i gruppspelet hittills. Dels den lite slöare sidan i matchen mot Danmark där det inte var långt ifrån att bli en jätteskräll sedan ryssarna hamnat i ett 0-2-underläge innan man vände och vann med 3-2 efter straffar. Dels den mycket imponerande överkörningen av Schweiz i går, där segersiffrorna skrevs till hela 7-0 efter att sju olika spelare gjort mål.
– Vi var nog inte riktigt förbereda på hur bra Danmark skulle vara för två dagar sedan. Vi pratade igenom det med varandra efter matchen och att det inte finns några enkla motståndare i den här turneringen. Vi måste spela på hundra procent av vår förmåga, säger Ivan Barbasjev.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM