Lou Lamoriello.
Nyheter

Lamoriello tar över coachsysslan – assisteras av legendarer

ANNONS

Det blev ingen Paul MacLean som ny coach i New Jersey. I slutändan visade det sig att Star-Ledgers uppgifter var felaktiga och på lördagseftermiddagen meddelade i stället Devils legendariske GM, Lou Lamoriello, att han själv tar steget ner i båset och tar hand om coachjobbet tills vidare.

Till sin hjälp får Lamoriello två legendarer i form av Scott Stevens och Adam Oates. Stevens kommer, tillsammans med Tommy Albelin, ta hand om coachningen av backarna medan Oates kommer att sköta forwards. Lamoriello kommer sedan att ha det övergripande ansvaret. För hur länge denna lösning gäller finns det ännu inga uppgifter om.

Lamoriello valde under gårdagen att sparka coachen Peter DeBoer efter New Jerseys svaga höst. Devils placerar sig för tillfället näst sist i Metropolitan Division, nio poäng utanför slutspelsplats. DeBoer hade coachat laget sedan sommaren 2011 och är med sina 114 vinster den näst vinstrikaste coachen i Devils historia.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL