Niko Hovinen.
SHL

Finskt målvaktsess – Luleås senaste nytillskott

ANNONS

Luleå fortsätter att förstärka för att ta sig bort från den absoluta bottenträsket. På lördagen gjorde man klart med finske målvaktsstjärnan Niko Hovinen.
– Vi vill säkerställa vår målvaktsuppsättning och garderar oss med den här värvningen mot skador och sjukdomar, säger Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergström.

Luleå gör vad de kan för att ta sig bort från den absoluta bottenstriden. Efter att man för endast ett par dagar sedan plockat in backarna Jonathan Sigalet och Chad Billins blev det på lördagen klart med ännu ett nyförvärv. Den landslagsmeriterade finska målvakten, Niko Hovinen, är nämligen klar för klubben.

Hovinen kommer närmast från österrikiska Salzburg, där han har en räddningsprocent på 95,5 på de fem matcher han har spelat den här säsongen. Fjolåret delade han mellan KHL-klubbarna Admiral Vladivostok och Metallurg Novokuznetsk och han hann då också med att representera Finland i fyra landskamper.
– Det känns mycket bra att komma igång med att spela igen och Luleå Hockeys förfrågan kom i ett bra läge för mig, berättar Hovinen för klubbens hemsida och fortsätter.
– Jag var ju med och mötte Luleå Hockey i Champions Hockey League och vet att det är ett bra lag och jag har även tidigare spelat mot spelare som Lennart Petrell och Kristian Näkyvä. Det ska bli skönt att få spela i samma lag den här gången.

Kontraktet med Hovinen sträcker sig säsongen ut och sportchefen Lars ”Osten” Bergström ser det som en försäkring ifall laget skulle drabbas av skador.
– Vi vill säkerställa vår målvaktsuppsättning och garderar oss med den här värvningen mot skador och sjukdomar, berättar Bergström.
– Hovinen är en etablerad och bra målvakt, annars platsar man inte i ett finskt landslag. Han är i en bra ålder och vi är glada att vi fått möjligheten att stärka vår målvaktsbesättning. Sen minns ju den minnesgode att senast Luleå Hockey gick hela vägen så hade vi i en finländare i målet.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games