Nyheter

Här är Damkronornas nya trupp – fyra nya spelare kliver in

ANNONS

Leif Boork och Damkronorna fortsätter förberedelserna inför hemma-VM med en ny turnering efter nyår. Den 3 januari släpps pucken i en sexnationsturnering i tyska Füssen. I den färska truppen har Boork med fyra nya namn jämfört laget som slutade trea i helgens turnering i Uppsala.

Leif Boork hann inte mycket mer än att smälta intrycken från helgens turnering i Uppsala innan det var dags att ta ut en ny trupp till sexnationsturneringen i tyska Füssen i januari. Där möter Sverige Tyskland och Schweiz i sin grupp medan Kanada, Ryssland och Finland möts i den andra gruppen. Vinnarna i respektive grupp möts i en final.

Jämfört med turneringen i Uppsala har Leif Boork gjort fyra förändringar i sin trupp. Dels låter han collegebacken Caroline Markström, St. Cloud State University, göra landslagsdebut på leksingen Sofia Engströms bekostnad. Dels tillkommer nyckelspelarna Michelle Löwenhielm och Maria Lindh på forwardssidan efter att inte ha kunnat få loss dem från respektive universitet under helgens turnering. Av samma anledning tappar Boork forwarden Erica Udén Johansson, som återvänder till USA på annandagen för att återuppta studierna vid Quinnipac University.

Leksands Hanna Lindqvist får också chansen i den nya truppen medan Hanna Åström och Sabina Küller lämnar densamma.

TRUPPEN

Målvakter:
Kim Martin Hasson, Linköping
Sara Grahn, Brynäs

Backar:
Emelia Andersson, Linköping
Annie Svedin, Sundsvall
Johanna Olofsson, Modo
Emmy Alasalmi, AIK
Caroline Markström, St. Cloud State University
Johanna Fällman, University of North Dakota
Linnea Hedin, University of Minnesota Duluth
Linnea Bäckman, AIK

Forwards:
Jenni Asserholt, Linköping
Nathalie Ferno, Modo
Lina Wester, Leksand
Pernilla Winberg, Linköping
Alexandra Palm, Djurgården
Lisa Hedengren, AIK
Erika Grahm, Modo
Emma Nordin, Modo
Olivia Carlsson, Modo
Michelle Löwenhielm, University of Minnesota Duluth
Maria Lindh, University of Minnesota Duluth
Hanna Lindqvist, Leksand

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL