Rob Schremp, här i Skellefteås tröja.
Skellefteå AIK

Skellefteå till semi efter straffdrama: ”Ska bli extra kul att möta Luleå”

ANNONS

Skellefteå såg ut att ha avgjort kvartsfinalen mot Linköping med tio minuter kvar. Men sedan drog man på sig två onödiga utvisningar som gjorde att LHC lyckades reducera och kvittera i slutet av matchen och ordnade fram en straffläggning – där Skellefteå ändå drog längsta strået till slut.
– Vi vill ju vinna den här turneringen och nu blir det extra kul att möta Luleå. Förhoppningsvis kommer det väl mer folk på läktaren då också, säger Martin Lundberg.

Det blev oväntat dramatiskt mellan Skellefteå och Linköping i den sista kvartsfinalen i Champions Hockey League.
Efter att Skellefteå haft 2-1 att gå på från bortamatchen gick man fram till ett 3-2-läge – 5-3 totalt – tio minuter in på tredje perioden.

Där och då såg matchen klar och över ut och drömsemifinalen mellan Skellefteå och Luleå var på väg att bli verklighet. Det blev det också till slut – men vägen dit var betydligt snårigare än den såg ut att bli.

Men sedan vände bordet ordentligt när Skellefteå tog två klumpiga utvisningar med runt fem minuter kvar.
Adam Pettersson bentacklade Broc Little och fick matchstraff och strax därefter tog Pontus Petterström en klumpig utvisning i offensiv zon.
Utvisningarna tog LHC tillbaka i matchen. Jacob Micflikier reducerade totalen till 4-5 omgående och med minuten kvar i spel sex mot fyra kvitterade Broc Little och ordnade fram förlängning och straffar.

Men där var Skellefteå laget som drog längsta strået sedan Rob Schremp, läckert, gjort enda målet medan Erik Hanses stoppade fem av fem LHC-straffar.
– Jag kör och ser hur målvakten reagerar. Jag såg att han gick långt in i målet när Sundqvist och Forssell sköt så jag drog fördel av det och gjorde ett par finter, säger straffmålskytten Rob Schremp till SVT.

– Jag går aldrig in där med en plan, utan går in med öppet sinne och ser vad målvakten gör. Jag ser på hans fötter och hur han reagerar, säger han vidare när han utvecklar hur han som straffspecialist tänker med sina straffar.

Nu väntar semifinal mot Luleå för Skellefteå. Ett möte som Martin Lundberg hoppas ska kunna generera i att det äntligen dyker upp lite folk till arenorna.
– Vi vill ju vinna den här turneringen och nu blir det extra kul att möta Luleå. Förhoppningsvis kommer det väl mer folk på läktaren då också.

Semifinalen mellan Skellefteå och Luleå spelas 13 och 20 januari. I den andra semifinalen möts Frölunda och Kärpät.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games