André Deveaux.
Rögle BK

1 429 utvisningsminuter i AHL – nu är han klar för Rögle

ANNONS

Förra veckan kom nyheten att den NHL- och KHL-meriterade forwarden André Deveaux skulle träna med Rögle. Nu har klubben beslutat sig för att kontraktera den fysiske forwarden.
– Vi söker en stor stark spelare som vill gå in och göra jobbet framför kassen. Det han visat på träningarna signalerar att han kan bidra med mycket av det vi söker, säger sportchef Anders Carlsson om nyförvärvet i ett pressmeddelande.

30-årige André Deveaux kom till Sverige för att hälsa på sin flickväns familj i Skåne. Nu visar det sig att han blir kvar där resten av säsongen. Den tidigare Toronto Maple Leafs- och New York Rangers-forwarden har provtränat med Rögle den senaste veckan och i dag kom beskedet att han blir kvar säsongen ut.
– André kommer att bidra med rutin och att gå rakt mot mål. Ifjol hade vi seriens bäste spelare i den rollen i form av Dennis Everberg som gjorde detta jobb och André kommer att bli tuff att flytta på, säger ”Masken” Carlsson i ett pressmeddelande från Rögle.

Deveaux har inte spelat någon hockey den här säsongen. I fjol representerade han Avtomobilist Jekatrinburg i KHL och på meritlistan finns över 500 AHL-matcher och 31 NHL-matcher.

Kanadensaren, som är född på Bahamas, är mest känd för sin fysik och framför allt för alla slagsmål han har gått igenom under karriären. Anders ”Masken” Carlsson känner ingen oro över det faktum att han har 1 429 utvisningsminuter under sin tid i AHL.
– André har ett mycket större spel i sig än vad folk tror, det visar hans poängskörd inte minst, säger ”Masken” och syftar på att Deveaux har gjort 40 poäng eller fler vid tre tillfällen i AHL.

André Deveaux, som ska spela med nummer sju på ryggen, är inte klar för spel än, men kommer att vara det så fort pappersexercisen har gått igenom.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games