Nyheter

Doldisarna tog Babcock till fina milstolpen

Mike Babcock blev i natt den blott nittonde coachen att nå 500 segrar i NHL. Hemma i Joe Louis Arena nådde han milstolpen, med hjälp av sina doldisforwards, som sänkte New York Rangers.
– Poängen var viktigare än att just jag vann, sa Babcock till nhl.com.

Han tog över efter lockouten 2004/2005, och det var nog inte många som trodde att Mike Babcock skulle vara kvar i Detroit Red Wings tio säsonger senare. Men Stanley Cup-vinnaren, och den dubble olympiska mästaren, är alltjämt kvar i klubben.

I natt nådde 51-åringen en fin milstolpe. Som blott nittonde coach nådde han 500 segrar i NHL, när Detroit besegrade New York Rangers på hemmaplan efter en stark vändning i de två sista perioderna i matchen.

Rangers hade nämligen ledningen efter den första perioden. Såväl Kevin Klein som Rick Nash överlistade Jimmy Howard, och såg ut att förstöra Babcocks tilltänkta festtillställning. Men då fick han hjälp på något oväntat håll.

Det var nämligen inte svenskarna, eller Pavel Datsiuk, som vände på matchen. I stället var det Detroits doldisar som tog laget till segern. Riley Sheahan sköt 2-1, Luke Glendenning satte 2-2, och i slutperioden avgjorde Darren Helm med sitt 3-2-mål bakom Cam Talbot, som matchades i Rangers-kassen.

Johan Franzén och Joakim Andersson noterade en varsin assistpoäng i vändningen, som alltså tog Mike Babcock till dennes 500:e seger i NHL-karriären.
– De två poängen var de som betydde något i kväll. Det var en riktigt stark seger för oss, sa Babcock till nhl.com.

Detroit är tvåa i Atlantic Division, och har byggt upp en lucka till lagen under slutspelsstrecket. Rangers har två poäng upp till Washington på den sista slutspelsplatsen.