BULL’S EYE. Jeff Taffe gjorde bort Gustaf Wesslau innan han satte dit segermålet.
SHL

Poängkungen gav LHC prestigeseger: ”Ingen jättematch”

ANNONS

Jeff Taffe fortsätter att kontrollera ledningen i SHL:s poängliga. Och han ser även till att ge Linköping offensiven för att blanda sig i toppstriden. I lördagens prestigemöte med HV71 blev han matchvinnare när det blev 2-1 efter straffar.
– Jag tycker att vi gör en sådär match, faktiskt, säger HV71-tränaren Andreas Johansson till C More.

Han sköt 1-0-målet i första perioden och avgjorde sedan bortamatchen mot HV71 när den gick till straffar. Amerikanen Jeff Taffe fortsätter att vara SHL:s mest lysande stjärna under första halvan av säsongen. 33-åringen toppar poängligan med 30 poäng (12+18) på 27 matcher och har fem poängs försprång till lagkamraten Jacob Micflikier.

Samtidigt ger tvåpoängaren LHC kontakt med tredjeplacerade HV71. Nu skiljer det bara en ynka poäng mellan lagen. HV-tränaren Andreas Johansson hade inte mycket att glädja sig åt.
– Det är ingen jättematch på något sätt. Linköping har förbättrat sin defensiv och är svåra att komma åt. Vi var lite puttenuttiga och kom inte in på mål riktigt. Vi saknar (Ted) Brithén och (Andreas) Jämtin där. Vi kom för mycket på utsidan, säger Johansson till C More.

HV71:s enda mål tillkom på straff efter att Erik Christensen satt dit pucken bakom duktige David Rautio. Straffen jobbade den energiska fjärdekedjan med Christoffer Thörngren, Filip Sandberg och Anton Bengtsson fram.
– De har varit bra hela säsongen. De är plus i plus- och minusstatistiken, går varje kväll och tillför mycket. Thörngren drog en straff åt oss där på sitt friläge i dag, berömmer Johansson.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games