Janos Hari
SHL

Huvudtackling stora snackisen – trots Brashears närvaro

ANNONS

Färjestad slog Modo med 3-2 efter straffar hemma i Karlstad. Men den stora snackisen blev ändå en tackling från Ole-Kristian Tollefsen på János Hári som tog i huvudet – trots att Donald Brashear fanns i arenan.
– Han kan inte flyga med huvudet nere i mittzonen, då åker man på en propp. Så är det bara, säger Ole-Kristian Tollefsen.

Modo värvade Donald Brashear, delvis för att få bukt med att lagets spelare fått sig en del fulare smällar under säsongen.
Men mot Färjestad hjälpte hans närvaro inte att hålla huvudsmällarna borta.

Redan i första perioden gav Ole-Kristian Tollefsen, som just kommit tillbaka efter sin avstängning, János Hári en tuff smäll i ansiktet som blev den stora snackisen matchen igenom.
Hári bromsade upp före smällen, men Tollefsen fullföljde ändå sin tackling och behövde till synes både fälla ut armbågen och göra något som kunde liknas vid en hopprörelse för att nå fram med sin tackling, som tog i ansiktet på Hári.

Tollefsen straffades inte. Varken av domaren eller Brashear. Och han var dessutom stenhård när han kommenterade händelsen för C More.
– Han kan inte flyga med huvudet nere i mittzonen, då åker man på en propp. Så är det bara.

Första perioden var mållös, trots att Färjestad sköt 24 skott på mål och i andra perioden var det Modo som genom Gustav Possler sköt enda målet sedan han styrt in ett skott från Victor Olofsson.
– Vi höjer oss rejält jämfört med första. Känns som vi tar tag i taktpinnen, sade Possler efter perioden.

I tredje vände Färjestad matchen. Anton Hedman sköt 1-1 med sitt andra mål för säsongen och Anssi Salmela gjorde 2-1 med en backhand från nära håll i numerärt överläge. Målet kom efter retur på skott från Joakim Hillding.

Men matchens första målskytt fick sista ordet under ordinarie matchtid. Gustav Possler kvitterade. Åtminstone blev det officiellt så. Han skickade in en puck från långt håll som inte skulle gå i mål om den inte hade styrts in via FBK-backen Daniel Gunnarsson.

Därefter blev Linus Persson den enda som gjorde mål i straffläggningen. Han sköt i den storspelande Adam Reideborns plockhörn några meter framför mål.
– Jag har väl ingen större fantasi så jag bestämde mig väl bara att gå in och skjuta. Man har två-tre varianter som man kör på och det är gått hyggligt hittills, säger han efter att ha satt en del straffar under säsongen och avgjort en straffläggning (Växjö borta i fjärde omgången) sedan tidigare.

– Vi kommer igen bra i tredje och sen är det lite snöpligt att de kvitterar på slutet, men två poäng får vi vara nöjda med.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games