Anders Lindbäck.
Nyheter

Lindbäcks bakslag – uppsatt på waivers efter fem raka förluster

ANNONS

Anders Lindbäcks NHL-karriär tog en otrevlig vändning på onsdagen. Efter att ha förlorat samtliga fem matcher för Dallas Stars den här säsongen satte klubben upp svensken på waivers. Övriga NHL-klubbar har därmed 24 timmar på sig att plocka upp hans rättigheter, men med tanke på hur säsongen har artat sig för den 26-årige målvakten anses det vara ett långskott. I stället tyder det mesta på att han hamnar i AHL för spel i farmarlaget Texas Stars.

Från Texas har Dallas kallat upp den finske målvakten Jussi Rynnäs. 27-åringen har en räddningsprocent på 91,3 i AHL och har släppt in 2,58 mål per match för de regerande Calder Cup-mästarna. Rynnäs blev i fjol finsk mästare med Kärpät efter att ha tillbringat tre säsonger i Toronto Maple Leafs organisation dessförinnan.

Anders Lindbäck är inne på sin femte säsong i NHL. Han har spelat för Nashville Predators och Tampa Bay Lightning innan han skrev på ett ettårskontrakt med Dallas värt 925 000 dollar inför den här säsongen. Lindbäck har en räddningsprocent på 86,1 och har i snitt släppt in 4,63 mål per match den här säsongen.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL