Sök
Henrik Lundqvist.
Nyheter

Henke saknar jämnheten: ”Gör inte de där extra räddningarna”

En bättre start än i fjol, men Henrik Lundqvist är ändå långt ifrån där han vill vara. I en stor intervju med hockeysverige.se pratar han om New York Rangers ojämna start och vad han själv måste göra för att komma på rätt spår.
– Vi har varit lite upp och ner som lag och jag tycker att det har smittat av sig till mitt spel också, säger Henke.

I fjol inledde både New York Rangers och Henrik Lundqvist säsongen darrigt. Trots att försvarsspelet läckte och Rangers släppte in en hel del mål studsade man tillbaka och gick hela vägen till Stanley Cup-final. Bakom det avancemanget stod Lundqvist, som var som bäst när det gällde. Utan hans storspel i slutspelet hade det sannolikt aldrig blivit någon final för laget

Foto: All Over Press

Den här säsongen har börjat bättre än fjolårets, men det innebär inte att Lundqvist är speciellt nöjd själv. Räddningsprocenten på 90,5 håller inte Lundqvist-mått, om man ser till vad han har gjort tidigare i karriären.
– Inledningen av säsongen har varit både upp och ner. Lite som laget har varit har det även varit för mig personligen, säger han till hockeysverige.se.
– Det har varit en hel del bra matcher, men det har även varit matcher där jag inte kommit upp till den nivå jag vill vara på. Det är en kombination av flera saker, men, som sagt var, vi har varit lite upp och ner som lag och jag tycker att det har smittat av sig till mitt spel också.

Vad har saknats i ditt spel inledningsvis?
– Som målvakt är det ditt jobb att vara där när misstagen kommer. När vi har gjort misstag så har jag tyvärr inte kunnat göra dom där extra räddningarna.
– Jag tycker inte att jag släpper in så många ”dåliga” mål, men dom här extraräddningarna kommer inte tillräckligt ofta i matcherna där jag känner att jag inte kommer upp i den här höga standarden. Då är det svårt att vinna. Många matcher vinner vi då vi släpper in ett eller två mål, men släpper du in tre mål i vissa matcher är det också svårare att vinna.
– Spelet är där stundtals just tekniskt sett förutom en del smådetaljer. Det är mera att göra dom här extra räddningarna när laget behöver dom som mest, vilket inte har varit lika ofta som jag vill att det ska vara.
– Samtidigt får man inte analysera för mycket utan i stället gå ut, kriga och göra så gott man kan. Förhoppningsvis kommer man in i ett flyt där vi vinner lite mer och får mer kontinuitet i det vi gör.


Foto: All Over Press

RESERVMÅLVAKTEN IMPONERAR: ”KAN INTE TA NÅGOT FÖR GIVET”

Henkes reservmålvakt Cam Talbot har inlett säsongen mycket bra, även om han bara stått sex matcher så här långt. Att Rangers i dag har två starka målvakter kan komma att betyda mycket för laget under en lång säsong. Men att Talbot spelat bra är inte någon överraskning för Henrik Lundqvist.
– Han är bra och han spelade bra även förra säsongen. Nu vann han dessutom sina två senaste matcher.
– Klart att det är viktigt att ha två målvakter igång och som vinner matcher om man vill nå slutspel. Det är bra för laget och även för mig så jag får en press på mig. Man förtjänar sin speltid och det är inget man kan ta för givet. Det gäller att spela bra och förtjäna sina minuter där ute.

Triggar Cam Talbots fina spel även din utveckling som målvakt?
– Största pressen sätter jag ändå på mig själv. Jag vet hur jag vill spela och vad jag kan göra. Når jag inte dit så är jag inte nöjd oavsett vad man har för konkurrenssituation.
– Den största biten är att man vill vara nöjd själv oavsett om den andra killen spelar bra eller inte. Det är mera att det är bra för gruppen att vi får vinster när han spelar.

Nässjöfostrade Jesper Fast debuterade för Rangers redan förra säsongen, men tog aldrig riktigt en ordinarie tröja. Nu har han ånyo lyfts upp i NHL och på sina tolv matcher den här säsongen har han svarat för två mål och totalt fyra poäng. Fast är en spelare som gjort ett positivt intryck på Henrik Lundqvist.
– Jesper är en smart spelare, bra skridskoåkare, har bra händer och är bra runt mål. Det är kul att han fått hänga dit några kassar nu också senaste matcherna. Det är bra för hans självförtroende.
– Samtidigt tycker jag att han är en bra rollspelare som kan kliva in och spela viktiga minuter och bara jobba hårt i vår tredje- eller fjärdelina.


Foto: All Over Press

”HADE EN SVENSKMIDDAG I TAMPA”

Den tredje svensken i Rangers är Carl Hagelin som på 24 matcher svarat för fem mål och totalt tio poäng. På det ligger han sjua i lagets interna poängliga som för övrigt toppas av Rick Nash med 16 mål och totalt 26 poäng.
– Carl är också en otroligt stark skridskoåkare och som har en bra fart. Han spelar bra och jag tycker att han ser spelet väldigt bra och kan lägga bra passningar. När det är en så snabb spelare så tror man lätt att det är en kille som bara går på mål, men han är också väldigt spelskicklig och hjälper sina medspelare väldigt bra.

En spelare som det talats om ska förstärka New York Rangers är Henrik Tallinder. ”Tallen” har varit nere på en träning med Rangers och är en spelare som Henrik Lindqvist hoppas på kommer att ansluta till klubben.
– Han har bara varit med på någon träning. Efter det har han varit i Hartford (AHL) för att få lite matchträning. Vi får se vad som händer.
– Som sagt var så sågs vi för någon vecka sedan innan han åkte ner för att spela i Hartford.

Hur ser du på hans möjligheter att ta en plats i Rangers och vad hoppas du att han kan tillföra?
– Jag tror att vi har sju backar. Klart att konkurrenssituationen höjs bara med att ha Tallinder här på plats med hans rutin och lugn när han spelar.
– Jag har spelat några landslagsturneringar med honom, bland annat OS, och jag tycker att han är en väldigt smart spelare. Sedan är det kul att ha en extra svensk i gruppen som man kan prata med och relatera olika saker till. Jag hoppas att han kan få en plats här och kan hjälpa oss.

Hur mycket håller ni svenskar i Rangers ihop vid sidan av hockeyn?
– När man hemma dom lediga dagar man har försöker man tillbringa med familjen. Det är mer ute på resor och så vidare som man kanske går på någon middag här och där. Ibland är det skönt att bara få snacka svenska eftersom det kan vara lite mer avslappnat. Exempelvis träffade (Anton) Strålman nere i Tampa och hade en liten svenskmiddag där.
– Vi sprider oss ändå rätt bra så man inte bildar något svenskläger. Det är mer tillfällen lite här och där som enbart vi svenskar hittar på någonting, avslutar Henrik Lundqvist

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten