Vincent Lecavalier.
Philadelphia

Tidigare storstjärnan petas: ”Vill se mer av honom”

ANNONS

Philadelphia Flyers befinner sig i en mindre kris. Laget har förlorat tre raka matcher och bara vunnit två av sina tio senaste bataljer. En knapp tredjedel in på säsongen är laget fyra från slutet i hela Eastern Conference.

Det viskas till höger och vänster om trejder, men först och främst vill coachen Craig Berube försöka lösa det prekära läget med egna krafter. En av lösningarna tycks vara att peta den forne draftettan och 50-målsskytten Vincent Lecavalier. När Flyers ställs mot San José Sharks på borta is i natt kommer 34-åringen att ställas utanför laget för första gången i sin karriär.
– Det handlar om att tävla därute och jag har inte sett tillräckligt av honom därute. Jag måste se mer, säger Berube till Daily News.
– Killarna som får chansen i laguppställningen måste hitta desperationen snabbare. Det är deras jobb. Vi måste spela med mer desperation och vi måste ha mer struktur i vårt spel.

Vincent Lecavalier skrev ett femårskontrakt med Flyers värt 4,5 miljoner dollar sommaren 2013. Redan i somras, ett år in på kontraktet, gick ryktet att klubben försökte göra sig av med ex-stjärnan. Då hade han svarat för 20 mål och 37 poäng på 69 matcher. Den här säsongen har det blivit två mål och totalt sex poäng på 16 matcher.

Den här artikeln handlar om: