André Deveaux.
Rögle BK

Rögle kan gå i Modos fotspår – slagskämpe tränar med laget

ANNONS

Modo chockade hockeysverige genom att värva Donald Brashear. Nu kan Rögle göra en liknande rekrytering till Hockeyallsvenskan. Helsingborgs Dagblad skriver nu att den NHL-meriterade forwarden André Deveaux ska träna med laget.
– En stor, tuff ytterforward som gillar att gå på mål och spela fysiskt, säger Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson till HD.

Hockeysverige har knappt hunnit hämta sig från Donald Brashear-hysterin innan det alltså är aktuellt med ytterligare en slagskämpe i svensk hockey. Det är Rögle som har gett den kanadensiske forwarden André Deveaux möjlighet att träna med laget.

Bakom sig har 30-åringen bland annat 31 NHL-matcher och över 100 utvisningsminuter för Toronto Maple Leafs och New York Rangers. I AHL har det blivit över 500 matcher och drygt 1 400 utvisningsminuter.
– Han är en stor, tuff ytterforward som gillar att gå på mål och spela fysiskt, säger Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson till Helsingborgs Dagblad.

Deveaux spelade senast för KHL-klubben Avtomobilist Jekatrinburg. Den här säsongen har han saknat klubbadress och befinner sig nu i Sverige för att hälsa på sin flickväns släkt.
– Han har frågat om han får träna med oss, då han och hans flickvän var på besök hos hennes pappa som är från Viken. Jag sa att det var ok, säger ”Masken” som är osäker på om forwarden har vad som krävs för att ta en plats i laget.
– Vi får se hur han ser ut på träningarna framöver. Han har inte varit på is så mycket på slutet, så vi får ge honom några pass till innan jag kan svara på den frågan.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM