Leif Boork.
Nyheter

Boork söker kemi: ”Alla ska veta vad man ska göra när som helst på dygnet”

Leif Boork har funnit stommen till ett starkt VM-lag. Nu gäller det bara att spela ihop komponenterna också. I fyrnationsturneringen i Uppsala får han chansen att en gång för alla sätta ramarna som ska leda till medalj i Malmö i vår.
– När vi kommer till VM ska alla veta vad man ska göra när som helst på dygnet och under vilka omständigheter som helst, säger Boork till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Damkronorna fortsätter att jaga formen inför hemma-VM i Mamö i vår. I dag presenterade Leif Boork truppen till fyrnationersturneringen i Uppsala 19-21 december. Truppen i sin helhet har ni kunnat ta del av här på hockeysverige.se tidigare i eftermiddag.

Ett problem som Damkronorna har haft, utåt sett, under säsongen är målskyttet. På lagets sju matcher har man bara svarat för åtta mål. När hockeysverige.se får en pratstund med Leif Boork efter dagens presskonferens så upplever inte han riktigt någon oro över det utan har en ganska klar bild för sig om i var problemet ligger.
– Jag har inte tänkt så mycket på just det när jag tog ut den här truppen. Jag vet att diskussionen kommer upp lätt och den gjorde även så under turneringen i Kanada.

Michelle Löwenhielm.

– Jag tror inte att det egentligen är kopplat till oförmågan att göra mål utan mer till passningsspelet och spelet med klubba och puck. Om du tappar precisionen i passningsspelet när du återtar pucken är möjligheterna mindre för dig att skapa något offensivt. Speciellt om du möter de bästa lagen i världen och får försvara dig i första hand.
– Genom att förbättra spelet med puck och klubba samtidigt som man läser spelet lite snabbare så kommer det offensiva spelet per automatik. Det är alltid så att spelar man mer försvarsinriktat så är det en bättre offensiv man söker. Samma sak är det om man gör mycket mål men det också rinner in mycket mål bakåt så är det en bättre defensiv man söker. Den där filten blir aldrig tillräckligt lång, men jag är inte heller lika oroad som dom som ställer frågorna om det.

Två offensiva spelare som är med i Leif Boorks trupp är Erica Udén Johansson och Michelle Löwenhielm som båda till vardags spelar på college i Nordamerika.

Minatsu Murase.

Tillför Erica och Michelle en annan dimension i offensiven tack vare deras sätt att spela där borta?
– Både och, men egentligen tycker jag faktiskt inte det. Om vi exempelvis ser till University of Minnesota-Duluth, Bulldogs som dom kallas för, så spelar dom en teknisk och ganska europeisk inriktad hockey under Shannon Miller (coach) och inte särskilt transatlantisk.
– Den amerikanska delen av hockeyn är inte lika rak som den kanadensiska. Jag upplever att det kanadensiska landslaget spelar mer rakt medan amerikanskorna spelar lite mer åt det mer europeiska hållet.

”VI FÅR SE HUR DET BLIR MED ‘VALLE’ EFTER SKADAN”

Till turneringen i Uppsala har Leif Boork plockat ut Sara Grahn från Brynäs och Kim Martin Hasson från Linköping att vakta målet. När Valentina Lizana Wallner går skadad har han istället plockat med AIK:s Minatsu Murase som reservmålvakt. Men några stora rockader på målvaktssidan tänker inte Leif Boork göra innan vårens VM.
– Minatsu Murase och Sarah Berglind är dom som står närmast bakom. Jag tänker inte, om jag så att säga inte tvingas till det, uppfinna något nytt hjul inför hemma-VM.
– Som Sara Grahn och Kim Martin spelar just nu så går det helt enkelt inte att ta bort dom. Sedan spelar Minatsu och Sarah Berglind väldigt bra i sina klubblag. Klart att dom inte har samma nivå, erfarenhet och spelarbakgrund. Dom får jobba på lite grann i skuggan av dom här giganterna så får vi se hur det blir. Rätt som det är så dyker chansen upp och det är då det gäller att ta den för dom. Vad det gäller ”Valle” (Lizana Wallner) får vi se hur det blir då hon är tillbaka efter skadan.

Valentina Lizana Wallner spelar som bekant i ettan för Djurgården. Just Djurgården fick en spelare i truppen, Alexandra Palm. Men en av Sveriges bästa spelare, som även hon spelar i ettan med Djurgården, Danijela Rundqvist, fanns inte med i truppen.
– Jag har diskuterat och haft möte med Dani. Då är det först den vanliga problematiken med att Djurgården spelar så få matcher. Sedan har hon varit med i Mästarnas Mästare och när jag skulle se henne nu i helgen var hon på semester någonstans med Nisse (Ekman).
– Klart att hon inte kan vara borta från träningar och dessutom spela få matcher. Jag har för avsikt att följa upp Dani och jag har inte stängt dörren för henne på något sätt, men det är klart att med den bakgrund hon har i höst så kan jag inte ta ut henne i landslaget.


Alicia Östensson. Foto: Adam Göransson

”ÖSTENSSON? JAG HAR ÖGONEN PÅ HENNE”

En spelare som gjort succé med Modo i Riksserien är Alice Östensson, som ni har kunnat läsa om här på hockeysverige.se tidigare. När Leif Boork presenterade truppen var två av hennes lagkamrater, Nathalie Ferno och Isabell Palm med som reserver, men inte Östensson själv.
– Alice är precis som Ferno och Palm med i diskussionen. Det finns ytterligare några i Modo som ser intressanta ut. Alice Östensson är duktig i en-mot-en-spelet, teknisk, högerfattad och kvick.

– Hon har offensiva kvalitéer som man definitivt måste följa utvecklingen av. Man kan inte ta in för många av dom här tjejerna. I stället får man försöka ge lite utrymme nu och då om tillfälle uppenbaras. I och med att Michelle Löwenhielm hade ett litet frågetecken över sig (kanske inte får ledigt från skolan, reds. anm.) så valde jag Nathalie Ferno för att hon kan spela center. Men Alice Östensson, absolut, jag har ögonen på henne

Fyra spelare som varit med samtliga landskamper tidigare under säsongen men som inte finns med i den här truppen är Fanny Rask, Lina Bäcklin, Hanna Olsson och Josefine Holmgren.
– Jag har inte fått nej av någon av dom. När det gäller Hanna Olsson och samtliga spelare som är aktuella för U18-VM så har vi gjort en överenskommelse, jag och Henrik Cedergren, att han ska få behålla sina tjejer så dom kan koncentrera sig på sina landskamper och träningsläger fram till och med U18-VM.
– Både jag och Erika Holst kommer att vara på U18-VM för att scouta och se vad som händer där. Exempelvis Hanna Olsson kan kanske vara en spelare som kan vara med och konkurrera, men då måste hon naturligtvis visa det på U18-VM.
– När det gäller dom övriga så är det viktigt att man spelar bra och håller en jämn och hög nivå även i klubblaget. Jag kan tycka att den varit lite sviktande där. Det är en liten signal till dom här tjejerna att med den konkurrens som börjar bli på damsidan så räcker det inte med att har en ojämn formkurva, vilket vi också har haft en kommunikation med deras tränare om.

Vilka förväntningar har du på prestationen i fyrnationersturneringen?
– Vi ska fortsätta med vårt spel som vi börjat med. Det kommer vara en press och understödsspel och mer försvarsinriktat spel än fokus på anfallsspelet.
– Om vi kan få upp farten och uppfattningsförmågan i det offensiva spelet så kommer vi förbättra det här med målchanser och så vidare, något som vi förhoppningsvis kan omsätta i mål.
– När vi kommer till VM ska alla veta vad man ska göra när som helst på dygnet och under vilka omständigheter som helst.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 19 mars
12:00 AIK - Frölunda SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
15:00 Frölunda - Färjestad SHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
18:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
18:00 Buffalo Sabres - Boston Bruins NHL
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Minnesota Wild - Washington Capitals NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils NHL
00:00 New York Rangers - Nashville Predators NHL
00:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
måndag 20 mars
01:00 Anaheim Ducks - Vancouver Canucks NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Luleå SHL
00:00 Detroit Red Wings - Florida Panthers NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators NHL
tisdag 21 mars
02:00 Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks NHL
02:30 Edmonton Oilers - San Jose Sharks NHL
03:30 Los Angeles Kings - Calgary Flames NHL
17:30 Tappara - KooKoo Liiga
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Örebro - Timrå SHL
19:30 Malmö - Brynäs SHL
20:00 Lugano - Servette National League
00:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
00:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
00:00 Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 New Jersey Devils - Minnesota Wild NHL
00:00 Philadelphia Flyers - Florida Panthers NHL
00:00 Buffalo Sabres - Nashville Predators NHL
00:00 Washington Capitals - Columbus Blue Jackets NHL
00:30 New York Islanders - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 22 mars
01:00 Winnipeg Jets - Arizona Coyotes NHL
01:00 St Louis Blues - Detroit Red Wings NHL
01:30 Dallas Stars - Seattle Kraken NHL
03:00 Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Anaheim Ducks - Calgary Flames NHL
17:30 Ilves - Ässät Liiga
17:30 KalPa - Pelicans Liiga
17:30 Lukko - IFK Helsingfors Liiga
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Luleå - Växjö SHL
19:00 Rögle - Skellefteå SHL
torsdag 23 mars
01:00 Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
19:00 Timrå - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
23:30 Philadelphia Flyers - Minnesota Wild NHL
00:00 Boston Bruins - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
00:00 Washington Capitals - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Detroit Red Wings - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
fredag 24 mars
01:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
02:00 Calgary Flames - Vegas Golden Knights NHL
02:00 Dallas Stars - Pittsburgh Penguins NHL
03:00 Anaheim Ducks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Vancouver Canucks - San Jose Sharks NHL
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten