Kevin Lindskoug.
Rögle BK

Lindskoug rånade forna lagkamraterna

ANNONS

Björklöven fortsätter sin jakt efter högre tabellplaceringar. På lördagen bröt man förlusttrenden på två matcher och kammade hem tre poäng i hemmamötet mot Rögle. Stor segerorganisatör inför den högljudda publiken i Umeå Arena var målvakten Kevin Lindskoug, i fjol hemmahörandes i just Rögle.

22-åringen imponerande långa stunder även i Ängelholm i fjol, men fick trots det finna sig i att agera backup. När Rögle sedan valde att satsa på andra alternativ inför årets säsong skrev Lindskoug på för Björklöven, och där har han fortsatt att övertyga.

I dagens match stoppade burväktaren 30 skott och höll sin tredje nolla för säsongen. Med sina 93,06 i räddningsprocent är han också ny trea i den allsvenska målvaktsligan. I och med de tre poängen tog också Björklöven steget upp på playoff-plats, sex poäng bakom dagens motståndare på fjärdeplats.

Målskyttar för Umeålaget var Kim Karlsson, Stefan Andersson och Stefan Öhman.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL