Philadelphia

Henrik Lundqvist vilade, och då passade Martin St. Louis på att ta över showen. Efter att ha utnyttjat en retur från Philadelphia-målvakten Steve Mason blev han femte aktiva spelare att nå 1000 poäng.
– Jag försöker bevisa för folk att jag kan spela, säger han till NBC.

Publiken i Wells Fargo Center buade större delen av matchen. Deras Philadelphia Flyers har upplevt en mycket tung period, och kvällens insats mot New York Rangers var förmodligen en av lagets mest slätstrukna för säsongen.

Men för Martin St. Louis kommer matchen alltid vara speciell. Inför drabbningen stod han på 998 poäng i NHL, men efter densamma var han uppe på 1000. När Dan Boyle dunkade in 1-0 redan efter sex minuter fanns St. Louis med i förarbetet, och i den andra perioden nådde han milstolpen.

Derek Stepan tog ett rappt skott som Steve Mason släppte en retur på, och där dök 39-åringen upp och satte 2-0. Den tusende poängen var därmed gjord, och drömgränsen nåddes på 1082 matcher. Ett hyfsat facit för en kille som ansågs för liten för att spela i NHL.
– Jag försöker bevisa för folk att jag spela. Sedan jag slog mig in NHL har jag haft många tränare som trott på mig, och dom vill jag tacka, säger han till NBC.

Utöver St. Louis är det bara Jaromir Jágr, Joe Thornton, Jarome Iginla och Marian Hossa som nått 1000 poäng av de aktiva spelarna. Hossa gjorde det så sent som härom veckan. Kanadensaren blev också den blott femte odraftade spelaren som nådde milstolpen.

Rick Nash avslutade sedan målskyttet i matchen när han sköt 3-0 i boxplay i den tredje perioden. Målet var hans fjärde på lika många matcher. Cam Talbot höll därmed sin andra nolla för säsongen – och båda har varit mot Philadelphia Flyers.