Kontiola och Loktionov
Nyheter

Efter semi-tunga starten – nu värvar man två starka namn

ANNONS

Lokomotiv från Jaroslavl har haft det lite motigt i KHL under säsongen och har redan hunnit med att byta tränare när Sean Simpson ganska tidigt ersattes av Dave King.

Laget, där Martin Thörnberg och Staffan Kronwall spelar, ligger på sjunde plats i den västra konferensen och har bara vunnit 15 av 32 matcher. Ett för klent facit med tanke på förväntningarna.

Nu har klubben gjort klart med två tunga anfallsförstärkningar för att få lite bättre tryck i offensiven.
Både ryske VM-spelaren Andrej Loktionov och finske stjärnan Petri Kontiola blev officiella presenterade av klubben, där den senare har skrivit på för två år.

24-årige Loktionov vann VM med Ryssland i våras, men skadade sig redan i första matchen. Han har spelat i NHL de senaste fem säsongerna för Los Angeles, New Jersey och Carolina och sköt 22 poäng (7+15) på 68 matcher förra säsongen.

30-årige Kontiola köpte, som ni läst till leda vid det här laget, ut sig från sitt kontrakt med Traktor i somras för att jaga drömmen om NHL-spel. Men den sprack och efter elva poänglösa matcher i AHL valde han att lämna. Hans rättigheter trejdades nyligen till Lokomotiv från Traktor.

Kontiola har spelat i KHL sedan 2009 och tillhört ligans bättre spelare under flera år. Ifjol sköt han 37 poäng (15+22) på 53 matcher och var en av de bästa finska spelarna i både OS och VM.

Bli inte förvånade om det sker en större mängd stjärnvärvningar till KHL över den kommande månaden. KHL:s transferfönster stänger nämligen rekordtidigt, redan 25 december.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM