Jhonas Enroth.
San José

VIDEO: Se Enroths knasiga räddning

ANNONS

Buffalo Sabres visar plötsliga livstecken efter en period av idel förluster. I natt besegrades San José Sharks för andra gången den här säsongen när Sabres plockade sin andra raka seger. Trots att den startande målvakten Michal Neuvirth tvingades utgå med en underkroppsskada i första perioden lyckades hemmalaget ta en övertygande 4-1-vinst.

Jhonas Enroth var högst delaktig i den. Efter att ha bytts in stoppade han 19 av 20 skott och svarade bland annat för en akrobatisk och något udda räddning med ryggen när han fredade sitt mål från påhälsning i den andra perioden.

 

En lite lustig fotnot var att målvaktscoachen Arturs Irbe fick byta om och backa upp Enroth när Neuvirth tvingades avbryta matchen. Den nu 47-årige letten spelade sin sista NHL-match för drygt tio år sedan.
– Det här var inte den där mysiga utrustningen som jag är van vid. Det här var lite annorlunda, men jag var tvungen att ta mig igenom det. Att sätta på sig den tog ett tag, mycket längre än vad det vanligtvis gör. När tredje perioden startade var jag redo, bara utifall något skulle hända, säger Irbe till nhl.com.

Buffalo fick två mål och en assist från sin lagkapten Brian Gionta, som bara hade svarat för tre assist på sina 19 första matcher för sin nya klubb.

Buffalo – San José 4-1 (0-0, 3-1, 1-0)
Buffalo:
Brian Gionta 2 (2), Nicolas Deslauriers (2), Brian Flynn (2).
San José: Brent Burns (7).

Den här artikeln handlar om: