Leif Strömberg hyllar SSK:s Robin Press.
Södertälje SK

Hyllar SSK:s genombrottsman: ”Den lite kaxiga högerskytten”

Södertälje SK har inte haft mycket att glädja sig åt den här säsongen. Men ett utropstecken är tvivelsutan Robin Press. Viasat Hockeys expert Leif Strömberg ser Erik Karlsson-tendenser hos den unge backen.
– Han är den lite kaxiga högerskytten med det lite avslappnade självförtroendet och som kan gå in och göra en gubbe och hänga dit pucken, säger ”Strumpan” till hockeysverige.se.

Med ”kvalcoachen” Janne Karlsson som ny boss i båset var det många som trodde att Södertälje skulle slåss i toppen av Hockeyallsvenskan. Nu har SSK visserligen bara spelat 23 matcher, men en åttondeplats i tabellen måste nog ses som en besvikelse så här långt, eller?

Hockeysverige.se skickade den frågan vidare till Viasat Hockeys expert, Leif Strömberg, som tränade Sportklubben mellan 2006 och 2009.
– Oavsett att alla lutar sig mot att serien är så jämn och det bara är si eller så många poäng upp så tycker jag faktiskt att Södertäljes tabellplacering är en besvikelse så här långt.

Leif Strömberg.

Varför?
– Nu har man vunnit några jämna matcher mot slutet vilket det här i praktiken handlar om. Alltså att vinna jämna matcher. Exempelvis som mot Oskarshamn där man är uträknade men ändå lyckas få till en kvittering i slutsekunden för att sedan roffa åt sig två poäng.
– Man måste vinna just dom här jämna matcherna kontinuerligt. Det har man inte riktigt lyckats göra. Södertälje låg ganska länge på ”bara” tre segrar när man började närma sig tjugo rundor. Det är inte okej med tanke på att man har ett ganska bra lag på pappret. Sedan gäller det att få bitarna att kugga i.

Passar Janne Karlssons ledarskap i Södertälje?
– Det tror jag. Om han har det eller inte kan jag inte svara på, men Janne behöver rätt folk runt omkring sig för att stötta honom. Janne Karlsson har en förmåga att kunna driva på folk, vilket är viktigt.
– I dag handlar det om att man har stora staber som måste fungera, men jag tror definitivt att Janne är rätt man för Södertälje.

Vem har varit årets utropstecken i Södertälje?
– Jag tycker att Robin Press har en mycket bra fallenhet. Han är den där skönt kaxige högerskytten. I den nya generationen finns det två ledhundar. Det är Erik Karlsson och Oliver Ekman Larsson. Det är två killar som ger höger- respektive vänsterfattade unga spelare som tittar på NHL ett exempel att jobba mot. Där har du Press som är den lite kaxiga högerskytten med det lite avslappnade självförtroendet och som kan gå in och göra en gubbe och hänga dit pucken.
– Robin förstår att ett bra förstapass gör så att kan han få tillbaka pucken längre upp i banan. Så är Erik och Oliver också. Sedan har Robin Press många steg till att ta, men han har tagit dom här sköna stegen som man önskat den här säsongen.
– Sedan tycker jag ändå att det hände något när Ales Kranjc kom in. Det var en spelare som jag och Stefan Nyman värvade till Södertälje säsongen 06/07 som ”artistare”, men som vände och ville hem utan att ha gjort ett ispass. Han har kommit in med sina 33 år på nacken och gett Södertälje lite mer stabilitet.

Vem eller vilka måste prestera bättre om SSK ska fortsätta klättra i tabellen?
Michal Gulasi tycker jag måste upp nästan 15 våningar. Han är ändå en tjeckisk landslagsspelare och har bra meriter. Han måste leda laget ännu hårdare.
Robban Carlsson är en personlig favorit och som jag vet kommer till gruvan varje dag och jobbar hårdast av alla där. Han måste få en mer framträdande roll och göra dom här målen som han gjorde senast. Jag såg senaste hemmamatchen där han hängde två och jag vet att han kan göra samma sak varje kväll.
– Klart att kända märken som Pär Edblom, Robban Carlsson och även Erik Lindhagen måste upp ordentligt, alltså just dom centrala spelarna som fördelar.

Robin Press är poängbäst i Södertälje med sju mål och totalt 21 poäng. Tvåa är Mattias Beck med tio mål och totalt 16 poäng. Vilka ser du som dom naturliga matchvinnarna i SSK?
– Jag tycker att Mattias Beck gör det jättebra. Han är också där det händer och har egentligen alltid varit det. Han har blivit bättre med åren även om Mattias inte är någon gammal kille (31 år). Med den åkningen och finurligheten han har så har han många fina år kvar att lira och jag tycker definitivt att Mattias Beck är en stor matchvinnare.

Linus Söderström.

Kändes det rätt att släppa Sebastian Idoff till Asplöven efter dryg tre säsonger i klubben?
– Jag tycker nog det. Nu vet man inte hur det ser ut längre fram, men jag tycker att Linus Söderström och Tim Sandberg är ett starkt målvaktspar. Sandberg är en jättebra målvakt. Det tycker jag även att Linus har visat att han är.
– Det är två olika prototyper av målvakter, vilket också är vad man söker. Idoff har gjort det bra i Södertälje, men sedan är det andra faktorer runt omkring som ska stämma.

Behöver Södertälje ett lag i SHL?
– Jag hävdar att Södertälje ligger väldigt bra på kartan. Alla lag ligger bra till på något sätt, men två ultimata SHL-städer, något som man givetvis måste spela sig till, geografiskt är Uppsala och Södertälje. Uppsala är en stor stad som har nära till flygplatsen och så vidare. Södertälje ligger också bra till. Man har nära till Stockholm men är ändå en egen stad. I Södertälje vill man inte bli kallad stockholmare, det kan jag tala om för dig.
– Men frågan var om det behövs ett SHL-lag i Södertälje… Man måste spela en tillräckligt bra hockey för att vara med där och det gör man inte i dagsläget.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten